Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

ELISAVA Masters’ Talks: One billion rembrandts? Inside visual AI revolution

Imatge: 
© Lev Manovich
La cinquena sessió del nou cicle d’Elisava Masters’ Talks és a càrrec de Lev Manovich, l’autor més citat del món en els camps de la cultura digital, l’art digital i els nous mitjans; un dels tres més citats en la teoria dels mitjans i les humanitats digitals. Va ser inclòs en la llista de les “25 persones que donen forma al futur del disseny” i en la llista de les “50 persones més interessants que construeixen el futur”. Actualment és professor presidencial en The Graduate Center, City University of Nova York i director del Cultural Analytics Lab.

Estem realment vivint una gran revolució en la cultura visual? És cert que “qualsevol” pot crear imatges “úniques” usant aquesta tecnologia? En la Manovich, avaluarà críticament algunes de les afirmacions sobre la síntesi d’imatges d’IA i suggerirà formes alternatives d’entendre-la. La xerrada es basa en l’últim capítol del llibre ‘Estètica artificial: una guia crítica per a la IA, el disseny i els mitjans’ (Manovich i Arielli, 2021-, publicació online).

Durant les últimes tres dècades, Manovich ha publicat 180 articles i 15 llibres que inclouen ‘Cultural Analytics, Instagram and Contemporary Image’, i ‘The Language of New Media’, descrit com “la història dels mitjans més suggeridor i de major abast des de Marshall McLuhan”. Els projectes d’art digital de Manovich s’han mostrat en 112 exposicions internacionals en el Centre Pompidou, ICA Londres, ZKM, KIASMA i altres llocs destacats.

Elisava Masters’ Talks
La segona edició d'aquest cicle de conferències es desenvolupa entre novembre de 2022 i maig de 2023 amb ponències a càrrec de creatius internacionals de primer nivell. La proposta vol abordar l'actualitat del disseny amb un programa de sis xerrades en les quals es compartiran experiències professionals sobre disseny, comunicació, arquitectura, art i innovació.

Els convidats d'aquesta segona edició encapçalen les llistes i les tendències del disseny contemporani, enginyeria i creativitat a nivell mundial, disciplines en les quals Elisava és referent en la seva oferta educativa des de fa més de 60 anys.

Sessions
Sessió 1: 30 de novembre - Viviane Stappmanns, comissària d'exposicions del Vitra Design Museum
Sessió 2: 25 de gener - Luna Maurer, dissenyadora d'interacció i artista de disseny multimèdia, co-directora de studiomoniker.com
Sessió 3: 22 de febrer - Amica Dall, membre fundadora d'Assemble, col·lectiu centrat en els processos socials i materials d'arquitectura, art, disseny urbà i investigació.
Sessió 4: 22 de març - Jesper Kouthoofd, cap de disseny, fundador i CEO a Teenage Engineering
Sessió 5: 12 d'abril - Lev Manovich, teòrico de la cultura digital, escriptor, artista i professor de The City University of New York.
Sessió 6: 31 de maig - Gail Bichler, directora creativa del New York Times Magazine.

PDF version

ELISAVA MASTERS’ TALKS: REWIND AND FASTFORWARD

Imatge: 
© Elisava
L’artista d’interacció i disseny de mitjans, Luna Maurer, és la segona convidada de la nova edició del cicle de conferències Elisava Masters’ Talks, amb la ponència 'Rewind and fastforward'.

Luna Maurer és originària de Stuttgart (Alemanya), i va completar els seus estudis a l’Acadèmia Gerrit Rietveld i al Sandberg Institute d’Amsterdam. Amb Roel Wouters dirigeix l’estudi Moniker amb seu a Amsterdam. Moniker és conegut per ser l’autor del Manifest de disseny condicional (juntament amb Edo Paulus i Jonathan Puckey). Luna Maurer ha estat impartint cursos de mitjans de comunicació a l’Acadèmia Gerrit Rietveld, l’Institut Sandberg, la Royal Academy of Art, La Haia, HfG Karlsruhe i a la Yale University School of Art.

Moniker explora les característiques de la tecnologia i la seva influència en la nostra vida quotidiana. Han dissenyat molts projectes participatius (online i offline), així com altres projectes web, pel·lícules i performances. Els seus clients van des d’institucions culturals com Stedelijk Museum, Amsterdam i Fondation Beyeler, Basilea fins a clients més orientats a la tecnologia com la Fundació Mozilla, Unity 3D i Google. Moniker ha guanyat molts premis, com ara un British Music Video Award, un Webby, diversos Dutch Design Awards i els Amsterdam Prijs voor de Kunst.

Rewind and fastforward
Luna Maurer aprofundirà sobre la relació de Moniker amb la tecnologia en els últims 20 anys i el seu impacte en la seva pràctica. Moniker està desenvolupant actualment una nova perspectiva sobre la tecnologia, provocada pels recents desenvolupaments ràpids en el camp. La web va passar d’una xarxa democratitzadora emancipadora a una infraestructura per al gran capital, la pantalla d’una interfície d’autoedició a una extensió fonamental de la nostra identitat. D’aquesta manera, Maurer compartirà els seus últims experiments.

Trobareu més informació al web del Centre Obert d'Arquitectura.

Us hi podeu inscriure aquí.
PDF version

ELISAVA MASTERS’ TALKS: 'CURATING FOR THE COMMON GOOD'

Imatge: 
'Here We Are! Women in Design', 2021
Viviane Stappmanns, comissària del Vitra Design Museum, és la primera convidada de la segona edició del cicle de conferències Elisava Masters’ Talks, amb la ponència 'Curating for the Common Good'.

Viviane Stappmanns està interessada a explorar la contribució que els conservadors poden fer per repensar el disseny com una pràctica relacionada amb la sostenibilitat ecològica i social. En el seu treball d’exhibició i d’ensenyament, experimenta amb nous enfocaments col·laboratius. Ha ensenyat en diferents escoles i universitats, entre elles l’Escola d’Arquitectura i Disseny Urbà de la Universitat de RMIT a Melbourne, Austràlia i, més recentment, a la Universitat d’Arts i Disseny de Karlsruhe. Abans de treballar al Museu de Disseny de Vitra, ha treballat com a editora i conservadora en contextos d’arquitectura i disseny a Austràlia i Alemanya, i té títols en Disseny Interior i Periodisme.

L’exposició 'Here We Are! Women in Design 1900 – Today!' s’inaugura al Museu del Disseny de Barcelona l’octubre de 2023. Actualment, està treballant en l’exposició itinerant internacional “Garden Futures”, que s’inaugurarà al Museu de Disseny de Vitra a la primavera de 2023.

Trobareu més informació al web del Centre Obert d'Arquitectura.

Us hi podeu inscriure aquí.
PDF version

Pages