7a Sessió de l'Ecumenòpolis amb L’audiovisual com a campanya política

El divendres 15 de setembre a les 19 h torna l'Ecumenòpolis, l'espai de reflexió audiovisual del COAC. Amb el títol L’audiovisual com a campanya política, aquesta sessió tractarà de cultures audiovisuals emancipadores i de deconstruinr codis en l’activisme amb Xapo Ortega & Metromsuter.

METROMUSTER
és una productora independent que experimenta amb l’art, la comunicació i la política. Ha participat en altres ocasions a l’Ecumenòpolis amb les seves reveladores i colpidores produccions: No-Res i Ciutat Morta. En aquesta sessió ens explicaràn l'estratègia de producció d'Idrissa com a campanya política amb voluntat de transformació social.

Idrissa és un projecte transmèdia de denúncia de l’actual sistema de control migratori europeu. Aquest projecte pretén, a través de l’elaboració d’una pel·lícula documental, acompanyar durant tot el procés de realització, campanyes de denúncia contra el racisme institucional i sensibilitzar sobre la greu situació de vulneració de drets i explotació de les persones migrades en territori europeu, així com abordar les causes del fenomen migratori a partir de les relacions postcolonials que Europa encara manté amb molts països africans.

A partir de la investigació sobre la mort d’Idrissa Diallo al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona, la nit de reis de 2012, intentarem construir un retrat col·lectiu de la realitat migratòria, tot posant al centre del relat la responsabilitat que ens pertoca com a europeus.

Tindrem la oportunitat de escoltar i xerrar amb Xapo Ortega, Xavier Artigas, i Natàlia Sànchez, integrants de Metromuster

Col·labora:  
 
     
Recupera la sessió:Versió per a imprimirPDF version