Tallers infantils de construcció col·lectiva

Amb motiu del Dia Mundial de l'Arquitectura, el Col·legi d’Arquitectes ha programat una sèrie d'exercicis i xerrades per apropar l'arquitectura als infants i joves. "Llavors per sembrar arquitectura" són activitats que conviden a experimentar, descobrir i percebre l'arquitectura i la ciutat amb una nova mirada. 

Així, se celebraran tallers infantils a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, entre el 5 i el 7 d'octubre. Partint de la base d’un joc no reglat, es durà a terme una gran construcció col·lectiva on els infants podran explorar sobre diferents temàtiques: 

· Espais Imaginaris
Es treballa sobre les relacions estructurals i espacials que les peces de construcció possibiliten, investigant els jocs de llums i ombres que es generen depenent de la composició realitzada. És una experiència per treballar amb el ple i el buit, l'horitzontalitat i la verticalitat, el construir i destruir...

· Casa meva, el meu món
A través del muntatge d'una petita caixa espacial, investigarem sobre els espais de la nostra llar i les emocions i reflexions que ens sorgeixen de cada un d'ells. Quin és l'espai de casa teva on et sents més a gust? Per què? T'agradaria que fos d'una altra manera? Que tingués una altra llum i color? Quin és l'espai on et sents menys còmode? Per què? Què li falta a aquest espai? 

· De casa meva a l'escola
Gairebé tots els dies realitzem el mateix recorregut, segurament sense parar-nos a observar els llocs i espais per on anem. Els nens dibuixaran, a cada pàgina d’un llibre acordió, la seqüència d'espais que recorden del seu recorregut diari. Es tracta d'una activitat per començar a aprofundir en el coneixement i reconeixement del nostre entorn directe, el barri. 

· La Ciutat som tots. Posa la teva llavor
Què fa que les ciutats i edificis resultin més interessants i saludables per viure? Com ens agradaria que fos la nostra ciutat ara i en un futur? Construirem una gran instal·lació participativa per reflexionar, experimentar i intercanviar idees sobre l'estructura de la ciutat i el concepte de sostenibilitat.


Consulta els diferents espais i horaris.


Les activitats programades per a l'ocasió estan comissariades per Arquikids.

Versió per a imprimirPDF version