Propers Actes

Exposició: "La paraula als projectes"

Recorregut expositiu per la trajectòria de Franco Zagari, una figura central en la cultura de l'arquitectura del paisatge contemporani a Itàlia i a arreu. Els seus temes privilegiats són l'espai públic urbà i el jardí. Les seves obres i els seus escrits testimonien un enfocament del projecte basat en la hibridació entre elements físics i immaterials, en la narrativitat, en la interpretació i anticipació de comportaments. 

Franco Zagari és catedràtic de "Arquitectura del Paisatge" a la Facultat d'Arquitectura de la "Mediterranea" de Reggio Calabria. De 1998 a 2008 va ser director del Doctorat en "Arquitectura de Parcs i Jardins i Ordenació del Territori" de les Universitats de Reggio Calabria i Nàpols Federico II. Entre les obres més representatives podem comptar: Giardino Italiano, Osaka Expo '90, Japó; Villa Leopardi a Roma, 1992; Piazza Matteotti a Catanzaro, 1992; Centre de benvinguda de les coves prehistòriques de Niaux, França, 1994 (amb Massimiliano Fuksas, Jean-Louis Fulcrand, G. Jourdan); Piazza Amedeo di Savoia, Cisterna di Latina, 1997; Piazza Montecitorio, Roma, 1998; Auditori Parco della Musica, Roma (consultoria per Renzo Piano), 2002; El sistema de les places centrals de Saint-Denis, París, 2005-2007 [6]. 

La inauguració de l'exposició serà el dimecres 26 de setembre a l'Altell partir de les 18 h dins dels actes d'obertura de la 10a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona
Versió per a imprimirPDF version