Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Dijous 15 de desembre 2016

MATÍ: Visita cultural
Visita a les últimes troballes arqueològiques de Barcino i a les domus romanes dels carrers de Sant Honorat i Avinyó.
TARDA: Presentació del Curset i conferències inaugurals
La primera conferència estarà enfocada a la introducció del marc geogràfic des de la visió global de l’evolució històrica, des dels primers poblats íbers al final d'Al-Àndalus. La segona, més específica, se centrarà en la introducció al marc geogràfic des de la forma construïda, dels primers hàbitats urbans als Palaus Andalusins. 

Divendres 16 de desembre 2016

MATÍ: El territori
El territori ibèric. Models d’implantació. Les vies de comunicació i els camins. La centuriació romana. L’administració del territori. Poder militar i societat civil. La ciutat i les viles, les torres, fortificacions i recintes murallats. Les transformacions del paisatge. Entre d'altres, es poden tractar temes com l’evolució tipològica dels Poblats Íbers a Catalunya i les diferents intervencions; la restauració de l’Aqüeducte de Tarragona; la restauració de la Muralla del Baix Albaicín; el llenguatge tectònic de Toni Gironès en la intervenció en diferents assentaments íbers i romans; l'assentament andalusí del Pla d’Almatà, a Balaguer; la incorporació de la centuriació romana al subsòl del mercat de Sant Antoni, etc.
TARDA: La ciutat
Evolució de les tipologies urbanes a la Península Ibèrica. La ciutat com a instrument de colonització. Dels primers assentaments a la ciutat Nazarí. Entre d'altres, es podran tractar temes com la reconstrucció tipològica d’elements urbans del poblat Ilergeta d’Escornalbou; el nucli arqueològic del castell de Sant Jordi a Lisboa; la ciutat romana d’Èvora de Carrilho da Graça; la recuperació de l'estructura urbana d’Empúries i el seu nou centre d’accés; el cas de la Medina d’Sfax a Tunísia, etc.


Dissabte 17 de desembre 2016

MATÍ: L'arquitectura
Arquitectura domèstica i arquitectura com a símbol. Arquitectura pública i privada. La disciplina arquitectònica. Forma - funció. Evolució del concepte de tipologia. Des d'intervencions i recuperació d’edificis tipològicament significatius, com la Vila Romana d’Olmedo; el Teatre de Sagunt; la restauració de la Mesquita de Còrdova, de Ruiz Cabrero; o el Castell de la Suda al Conjunt de la Seu Vella de Lleida, de Ramon Maria Puig; fins a l’obra contemporània de Campo Baeza, plena de referències tipològiques a l’arquitectura romana i andalusina.

TARDA: El procés constructiu Les tècniques constructives i la seva Levolució. Les tècniques importades i autòctones. Processos econòmics i mitjans de producció. Tècniques i materials. Loquus i territori. La pedra, el guix, la calç, la tàpia. Les solucions constructives tradicionals i tècniques vernacles. Les solucions constructives primigènies derivades de les diferents cultures. Des de recuperacions integrals com la Mesquita del Cristo de la Luz, de Francisco Jurado; fins a la recuperació d’elements arquitectònics i constructius tractats de manera més conceptual o abstracta.Diumenge 18 de desembre 2016

Recorregut pels diferents llocs que configuren el conjunt de la Tàrraco Romana, Patrimoni Mundial de la UNESCO.


Versió per a imprimirPDF version