Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Aclariment sobre els honoraris professionals en relació amb els ajuts a la rehabilitació dels fons Next Generation

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
En el marc dels programes d’ajut finançats amb fons europeus Next Generation per a la rehabilitació residencial, el Reial Decret 853/2021 regula 6 programes per adaptar el parc d’edificis d’habitatges als reptes en matèria de sostenibilitat.

Davant de les nombroses consultes rebudes en relació amb els honoraris professionals del Programa 5 dels Fons NG per l’elaboració del  Llibre de l’Edifici Existent (LLEE) i la redacció del Projecte de Rehabilitació, recordem que els imports que es reben per a la subvenció no marquen els honoraris que l’arquitecte pot establir lliurement.

El programa no subvenciona el 100% de la feina de l’arquitecte, sinó que hi ha un import fix de subvenció independent dels honoraris que cada arquitecte lliurement determina per a la realització de la seva feina. Com bé estableix l’Article 50 del Reial Decret 853/2021 de les bases reguladores d’aquests programes d’ajuts Next Generation, aquests imports de subvenció cobreixen part dels honoraris professionals.

A més, cal recordar que els arquitectes no tenen cap obligatorietat a esperar per cobrar fins que la Comunitat de Propietaris rebi la subvenció, sinó que els honoraris són exigibles una vegada realitzats els treballs encarregats. Per a tal fi hi ha mecanismes com els crèdits bancaris, que estan regulats sota conveni per als Fons Next Generation als que les Comunitats de Propietaris poden accedir per a finançar-se. 
11/11/2022
Tornar