Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Presentació de l'exposició que representarà Catalunya a la Biennal de Venècia 2016

Presentació de l'exposició que representarà Catalunya a la Biennal de Venècia 2016

Imatge: 
Presentació de "Aftermath_Architecture beyond architects" al COAC
El passat 9 de maig es va presentar a la Sala d'Actes del COAC el projecte "Aftermath_Architecture beyond architects", que representarà Catalunya a la 15a Biennal d’Arquitectura de Venècia dins els Eventi Collaterali.

A la presentació es va comptar amb la participació dels tres comissaris del projecte, els arquitectes Jaume Prat i Jelena Prokopljević i el cineasta Isaki Lacuesta; així com amb el degà del COAC, Lluís Comerón; el director de l'Institut Ramon Llull, Manuel Forcano; i els set equips d’arquitectes l'obra dels quals serà exposada a la mostra.

Mitjançant instal·lacions audiovisuals, Aftermath presenta 7 intervencions arquitectòniques públiques, escollides per la manera com milloren les relacions entre obra, usuari i entorn urbà, social i natural. 

"L’última paraula sobre la qualitat de l’obra arquitectònica la té l’usuari", va explicar Jelena Prokopljević. Aquest és el punt de partida d'aquest muntatge sobre “arquitectura més enllà dels arquitectes”. Les fotos d’obres arquitectòniques se solen fer quan l’edifici es lliura al client, nou, impol·lut, sense gent. A Aftermath es pretén, al contrari, exhibir l’obra ja en funcionament, des del punt de vista dels usuaris, i en el seu dia a dia.

“Volem que la visita sigui una experiència sensorial”, subratlla Prat. L’espai, enfosquit, estarà ocupat per diversos vidres, alguns d'ells corbats, sobre els quals es veuran una sèrie de projeccions creades per Lacuesta.  “El punt de vista és sempre el de la gent”, reitera el cineasta. El treball, de tall documental, segueix els usuaris sense interferir-los, i són els seus moviments quotidians els que descriuen la seva compenetració amb l’arquitectura. 

Per a més informació sobre els projectes seleccionats, el visitant podrà recórrer al web d'Aftermath, on trobarà plantes, alçats, dibuixos, fotos i entrevistes amb els autors. També estarà disponible el catàleg del projecte, que incluirà tota aquesta informació.

Els edificis que es mostraran són l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya, de Brullet-Pineda Arquitectes; el Centre de Repartiment d’Aliments de Campclar, de NUA Arquitectures (Maria Rius, Ferran Tiñena i Arnau Tiñena); la Rehabilitació mediambiental dels marges del Llobregat, de Batlle i Roig; el Teatre Atlàntida de Vic, de Josep Llinàs, Josep Llobet, Pedro Ayesta i Laia Vives; la Torre Júlia, de Sergi Pons, Pau Vidal i Ricard Galiana; l'aparcament de Saint Roch a Montpeller, d'Archikubik (Miquel Lacasta, Marc Chalamanch i Carmen Santana); i Can Batlló, del Col·lectiu Can Batlló i la Cooperativa LaCol.

La Biennal de Venècia s'inaugura el proper 26 de maig i es podrà visitar fins el 27 de novembre de 2016. L'exposició catalana es podrà veure als Cantieri Navali (Quintavalle, Castello 40, Venècia).

Visita el web d'Aftermath

Impacte en premsa:

· Ara, 10 de maig de 2016
· La Vanguardia, 10 de maig de 2016
· El Punt Avui, 10 de maig de 2016
· El País, 10 de maig de 2016

Informació d'interès:
Bestours Viatges et porta a la Biennal de Venècia. Reserva la teva plaça per conèixer aquesta meravellosa ciutat en una de les cites culturals més importants de l'any. Ens acompanyaran Jaume Prat i Jelena Prokopljevic, comissaris del projecte Aftermath. Sortida: 8 de juliol. Més informació.

 

Vegeu el tràiler d'Aftermath:
























Vegeu el vídeo de la presentació al COAC:






















10/05/2016
Tornar