Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Els Palaus del Gattopardo

Imatge: 
© Isa Vega
Res en Luchino Visconti és casual. Un cineasta que col·loca roba d’època dins dels armaris per recolzar els actors en el seu treball de personatge, encara que la càmera no acabi filmant aquelles peces, és un director que escull molt bé les seves localitzacions i treballa sobre certeses.
És per això que els tres palaus del film 'Il Gattopardo' tenen, cadascun d’ells, un acurat treball de localització i caracterització per la versemblança amb els referents de la novel·la en la que s’inspira i en els referents aristocràtics de l’autor, Giuseppe Tomaso di Lampedusa, establint un diàleg a tres nivells que li dona veritat. Luchino Visconti, un cineasta també aristòcrata, respecta i subratlla aquesta condició del relat que s’explica.
A l’inici del film, ens situem al palau que la família té a les afores de Palermo, a San Lorenzo ai Colli, després degut a les batalles de Garibaldi a Palermo, la família es trasllada al palau en el teòric poble de Donnafugata i al final del film, quan ha passat el perill, la família torna a Palermo i son convidats a una festa en un altre palau aristòcrata, que serà la presentació oficial de la nova parella, amb el ball que va fer tan famós el film.

La xerrada, a càrrec de l’arquitecta Isa Vega, explica aquesta relació mitjançant fotografies actuals dels diferents palaus contrastades amb els fotogrames el film i els referents de la novel·la i de l’autor. També a través dels plànols dels palaus i de cartografia històrica així com dels elements de direcció artística que creen, manipulen o posen en valor els palaus base per transmetre la mirada d’un director gens usual.

Inscriu-te a la sessió del Centre Obert d'Arquitectura


Aquesta sessió es realitza en el marc de la projecció de Il Gattopardo a la Filmoteca de Catalunya el 15 de desembre a les 19.30h.  Si vols assistir-hi gratuitament inscriu-te aquí. INSCRIPCIONS TANCADES
Versió per a imprimirPDF version