Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

La 3a edició del Premi AADIPA ja té jurat

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic de l'AADIPA, que enguany arriba a la seva tercera edició, ja té jurat per a la convocatòria 2017.

Designació del Jurat
De la mateixa manera que en edicions anteriors, el jurat està configurat per prestigiosos experts internacionals. Així, entre els membres del jurat de cada categoria, s'hi troben guanyadors i/o finalistes de la segona edició del certamen, representants de tres àmbits geogràfics –Catalunya, Espanya i Europa– i, en el seu conjunt, inclou perfils professionals vinculats a diferents àrees d'especialització del sector. 

Es tracta d'un jurat que la direcció del Premi designa no només per l'acreditada trajectòria de cadascun d'ells en l'àmbit de la intervenció en el patrimoni arquitectònic, sinó també per la seva aptitud com a grup per garantir la sinergia, l'equitat i l'afinitat en l'aproximació a l'anàlisi i valoració de les obres presentades a cadascuna de les 4 categories del Premi.

Composició del Jurat
El jurat de la categoria A, Intervenció en el patrimoni construït, està format per:
- L'arquitecta portuguesa Inês Vieira da Silva, qui, al capdavant de l'estudi SAMI-Arquitectes amb Miguel Vieira, ha dissenyat obres valorades internacionalment en certàmens com El Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premio Mies van der Rohe (2007, 2011 i 2015).
- L'arquitecte espanyol Ignacio Pedrosa, qui, entre altres reconeixements, compta amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts i per Marc Aureli Santos. Aquest últim, arquitecte espanyol vinculat des de fa anys a l'Administració com a coordinador de projectes i amb una dilatada experiència docent que li ha portat ha col·laborar amb institucions internacionals com el MIT de Massachussets o l'Escola d'Arquitectura de Gènova, entre d’altres.

Per la seva banda, el jurat de la categoria B, Espais exteriors, està representat per:
- El britànic Ian Mcknight, deixeble de David Chipperfield, qui des del seu despatx a Belfast ha desenvolupat obres que han obtingut el reconeixement de prestigioses institucions com el RIBA.
- Els arquitectes espanyols Celestino García Braña, nomenat Acadèmic de la Real Acadèmia de Belles Arts de Galícia, i Pere Buil, l'obra del qual des de l'estudi Vora ha estat exposada en les últimes edicions de la Biennal de Venècia: pavelló català (2014 i 2016) i pavelló espanyol (2016).

En la categoria C, Planejament, els membres són:
- El prestigiós arquitecte italià Alessandro Alì, que ha desenvolupat diversos plans generals de ciutats i és professor de planificació urbana i disseny ambiental en el Politecnico di Milano.
- Els espanyols Carles Enrich, l'obra dels quals ha estat nominada als EU Mies Van der Rohe Awards (2017), i Cristina Mata, arquitecta urbanista que ha participat en la redacció i supervisió de diferents plans amb incidència territorial i urbanística entre els quals destaca el PTP de Bilbao Metropolità.

Per acabar, en la categoria D, Divulgació, el jurat està compost per:
- Carsten Hanssen, arquitecte holandès membre de la junta directiva de AIA Europe i vicepresident electe en 2017.
- L'arquitecte espanyol Fernando Cobos, membre expert del Consell Científic d'Europa Nostra.
- La llicenciada en Història de l'Art Montserrat Villaverde, especialista en recerca històrica vinculada al patrimoni.


Recordem també que el termini d'inscripció al Premi ha estat prorrogat fins al 28 d'abril.

Més informació del Premi


15/03/2017
Tornar