I Premi Europeu Manuel de Solà-Morales d’urbanisme

Imatge: 
I Premi Europeu Manuel de Solà-Morales d’urbanisme
Una tesi sobre els carrers com a arquitectura de l’espai urbà guanya el Premi Europeu Manuel de Solà-Morales en la seva primera edició.

Eric Alonzo, professor de l’École d'architecture de la ville et des territoires à Marne-la-Vallée, França, ha rebut el Premi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per la seva recerca doctoral "L’architecture de la voie. Histoire et théories". El Premi es va lliurar el 13 de març a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB).

El Premi Europeu Manuel de Solà-Morales d’Urbanisme reconeix cada dos anys les millors recerques universitàries en el camp de la urbanística realitzades a Europa. Aquest guardó l’atorga el Laboratori d’Urbanisme de Barcelona de la UPC i honora la memòria del professor i arquitecte Manuel de Solà-Morales i Rubió (1939- 2012), que en va ser fundador i director des del 1968 i que va impartir docència a l’ETSAB.

La tesi doctoral "L’architecture de la voie. Histoire et teories" d'Eric Alonzo, dirigida pels professors Antoine Picon i Sébastien Marot i defensada a la Université Paris-Est el 2013, "és una investigació excepcional en un aspecte particularment important però oblidat en l’urbanisme i el paisatge: la via en les seves múltiples facetes, com un artefacte construït, com un dispositiu relacionat amb el paisatge, i per descomptat, com un conductor de fluxos", segons ha destacat el jurat del Premi. "Per a cada una d’aquestes tres aproximacions, que defineixen conjuntament un paradigma molt clar, la tesi revisa referències històriques i contemporànies de naturalesa tant teòrica com pràctica, i introdueix una reflexió crítica sobre l’absència provocativa de la via a moltes teories de disseny o paisatge urbà", expressa el jurat.

El jurat ha estat presidit per l’arquitecte Jean-Louis Cohen, professor d’Història de l’Arquitectura i especialista en urbanisme a la New York University of Fine Arts i al Collège de France París. L’han acompanyat en el procés de selecció de treballs Maria Rubert de Ventós, catedràtica del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de l’ETSAB, i Kris Scheerlinck, professor d’Arquitectura i Disseny Urbà a la KU Leuven.

Per a més informació, clica aquí.
13/03/2017
Tornar