Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
grup de gent

Entregats els guardons de la 6a Mostra d'Arquitectura del Maresme i dels Premis Puig i Cadafalch

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 8 de juliol ha tingut lloc al Museu de Mataró Can Marfà Gènere de Punt el lliurament dels guardons de la 6a Mostra d’Arquitectura del Maresme, la 15a edició del Premi Puig i Cadafalch de Mataró i la 3a edició del Premi Puig i Cadafalch del Maresme.

L’acte va estar presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote; acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Núria Moreno; i la presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten, entre d’altres autoritats. Tots tres guardons tenen per objectiu, en les seves diferents categories, premiar les intervencions arquitectòniques de qualitat, ja sigui en nova construcció, rehabilitació o dissenyant nous espais exteriors al servei i per al gaudi dels ciutadans.

6a Mostra d'Arquitectura del Maresme
Organitzada pel COAC, a través de la seva representació al Maresme, i per l’Ajuntament de Mataró, la 6a Mostra d’Arquitectura del Maresme té l’objectiu principal de contribuir al coneixement i valoració de l’arquitectura que s’està realitzant en l’àmbit territorial de la comarca.

En aquesta edició, el jurat de la Mostra ha decidit destacar 8 obres com a guardonades de la modalitat I (edificació) d’entre les 47 que s’han presentat a la convocatòria:

- Casa-Estudi a Canet de Mar, de Valor-Llimós arquitectura.
- Reforma i ampliació d’un habitatge unifamiliar entre mitgeres a Vilassar de Mar, de Ramon Andreu Muñoz i Núria Canyelles Torrents.
- Casa 1819 HV a Calella, de Ofici: Arquitectura.
- Casa FGüell – HF19 al Masnou, dels arquitectes Àlex Gallego i Gerard Puig.
- Reforma i ampliació d’un habitatge entre mitgeres, Ca n’Amunt d’Arenys d’Amunt, de l’arquitecte Gerard Puig. 
- 6 habitatges a Cabrera de Mar, de TWOBO arquitectura.
- Reurbanització de la plaça Catalunya del Masnou, de Comas – Pont arquitectes.
- CABSA. Espai gastronòmic a Matarò, de jmp land.art.scape.architecture.

En aquesta ocasió, el jurat ha destacat també com a seleccionades 8 obres més: 5 d’elles en la modalitat I; i les altres 3 en la modalitat II (altres maneres de treballar més enllà del fet edificatori).

Premis Puig i Cadafalch de Mataró
En la seva 15a edició, el jurat del premi Puig i Cadafalch de Mataró ha premiat, en la modalitat d’interiorisme, la intervenció  minimalista i contundent realitzada a CABSA. Espai Gastronòmic, de jmp land.art.scape.architecture. Mentre que en la modalitat de rehabilitació s’ha guardonat l’obra de “12 habitatges” de l’arquitecta Rosa Brullet, un projecte que aconsegueix resoldre exitòsament el programa malgrat els condicionaments de les edificacions preexistents i l’entorn del centre històric.

Premis Puig i Cadafalch del Maresme
Per últim, amb la voluntat de reconèixer i promocionar un dels actius més importants de la comarca del Maresme —el seu patrimoni arquitectònic i ambiental—, l’Ajuntament de Mataró ha convocat enguany la 3a edició del Premi Puig i Cadafalch del Maresme.

En aquesta edició aquest premi ha estat pel Parc Vallmora del Masnou de batlleiroig, un espai buit que s’ha convertit en un entorn de relació entre el paisatge i l’urbà. El jurat ha volgut premiar aquesta obra entenent que la recuperació del patrimoni és també la recuperació del paisatge.


L'acte, celebrat a un espai singular de Mataró com és el Museu de Mataró Can Marfà, va finalitzar amb una actuació musical del violinista, improvitzador i compositor Pere Nolasc.

Consulteu l'acta del jurat
Visualitza el vídeo de la Mostra

Visualitza la notícia de Mataró Audiovisual sobre l'acte de lliurament dels guardons de la 6a Mostra d'Arquitectura del Maresme i dels Premis Puig i Cadafalch

 
9/07/2021
Tornar