Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
arquitectura a les aules

600 alumnes construeixen una ciutat autosuficient

Imatge: 
© Jaume Orpinell 2020
Torna una nova edició de Construint a les escoles durant la segona quinzena d’aquest mes, un projecte en què alumnes de Primària hauran d’imaginar i construir cases i barris autosuficients. El 28 de novembre, a més, es posaran totes les propostes en comú a Construint a la Sala al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Per segon any consecutiu, se celebra Construint a les escoles, un projecte en el qual participen 10 centres de Primària de Barcelona i més de 600 alumnes, que han d’imaginar i construir a les seves aules la casa dels seus somnis des del punt de vista de l’autosuficiència. Per a realitzar aquests tallers, que tindran lloc aquesta segona quinzena de novembre, els nens i nenes estaran acompanyats per més de 40 docents, 40 arquitectes i altres professionals del sector. 

Davant el context d’emergència climàtica en què vivim i la necessitat de buscar alternatives al creixement insostenible actual, es proposa construir cases i barris autosuficients: plantejar altres maneres de gestionar el territori; de produir energia i transportar-la; de produir, consumir i desplaçar-nos; en resum, noves formes habitar per tal de generar el menor impacte possible i poder imaginar un futur digne i sostenible per a tothom. 

Construint a les escoles, una proposta impulsada per l’associació Construint a la Sala i amb el suport del Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Col·legi d’arquitectes de Catalunya, sorgeix amb motiu de donar continuïtat al projecte de Construint a la Sala. Aquest, que porta celebrant-se a la Sala Oval del Museu des de fa 15 anys, va haver de reconduir-se a les aules l’any passat per primer cop amb motiu de la pandèmia i va estar tot un èxit que va comptar amb la participació de 800 alumnes.   

Enguany, es recupera aquesta popular cita de nou i diumenge 28 de novembre torna al MNAC una nova edició de Construint a la Sala, on estan convidats totes les escoles i alumnes participants a Construint a les escoles perquè comparteixin les seves maquetes i propostes, creant una gran ciutat autosuficient.
 
Arquitectura a les aules
Per una altra banda, ja s’ha tancat la convocatòria per apuntar-se als tallers d’Arquitectura les Aules 2022 impulsats per la Demarcació de Barcelona del COAC. Enguany, ha estat tot un èxit de participació, ja que s’han inscrit 115 arquitectes i 72 centres educatius que han apuntat a un total de 240 grups per rebre els tallers.

Aquesta nova edició se celebra, com cada any, dins la programació de la Setmana d’Arquitectura, que l’any vinent tindrà lloc del 5 al 15 de maig. Els tallers s’organitzen entorn quatre eixos temàtics: Identitats-Descoberta de l'entorn; Repensar els espais educatius interiors-exteriors; Sostenibilitat-salut; i Diversitat funcional-accessibilitat-gènere. A començament d’any, els arquitectes participants rebran formació tant per impartir la temàtica escollida com de pautes en l’àmbit educatiu. 
15/11/2021
Tornar