El nou programa educatiu del COAC, comissariat per El Globus Vermell

El nou programa educatiu del COAC, comissariat per El Globus Vermell

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El COAC ha resolt el concurs per comissariar el seu projecte educatiu. El Globus Vermell seran els encarregats de desenvolupar una proposta que apropi l’arquitectura i la figura de l’arquitecte a la societat.

El jurat ha valorat l’experiència de l’equip d’El Globus Vermell perquè “conté tots els elements desitjables en el programa educatiu buscat: claredat metodològica, rigor en els conceptes proposats i formació del professorat dels centres educatius, implementació i respecte al “tempo” dels centres escolars”.

Al concurs, obert a arquitectes, s’hi han presentat 11 propostes diverses que havien de complir tres objectius: difondre l’arquitectura mitjançant el treball pedagògic amb els infants, incidir a tot el territori català i despertar la reflexió sobre la disciplina arquitectònica.

Consulta l'acta del jurat.

El Globus Vermell
El Globus Vermell
és un col·lectiu d’arquitectes fundat el 2008 i vinculat a la projecció arquitectònica, la recerca, la docència universitària, la gestió cultural i la divulgació sobre l’arquitectura i la ciutat. Treballen tant en projectes d’edificació i rehabilitació, com en propostes educatives i de divulgació com rutes guiades, tallers, exposicions i itineraris urbans.

L’equip guanyador, que ja ha treballat amb el COAC en d’altres ocasions, s’ha fet càrrec de presentar una proposta de programació, el disseny i contingut de la qual començarà a desenvolupar-se al llarg d'aquest 2018. 

L’arquitectura, a les aules
La Llei de l’Arquitectura, aprovada al Parlament de Catalunya el passat 28 de juny de 2017, aposta per la promoció de l’arquitectura en edat escolar i busca “promoure l’educació sobre l’arquitectura, el patrimoni construït i les seves incidències sobre les condicions i la qualitat de vida”.

El COAC ja ha explorat la via d’apropar l’arquitectura a les aules mitjançant experiències exitoses a les diferents demarcacions, amb projectes com els tallers 10x10. Totes aquestes activitats treballaven la comprensió, l’observació, l’anàlisi i l’experimentació de l’arquitectura i l’entorn.

Experiències educatives realitzades al COAC:5/02/2018
Tornar