Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El COAC atorga la Medalla d’Or a Rafael Moneo

El COAC atorga la Medalla d’Or a Rafael Moneo

Imatge: 
© Jordi Pareto / Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Col·legi d’Arquitectes ha lliurat la Medalla d’Or a l’arquitecte Rafael Moneo en un acte íntim celebrat a la seu del COAC a Barcelona el 3 d’abril. Amb la seva màxima distinció, el Col·legi reconeix la trajectòria de Rafael Moneo en l’àmbit professional i cultural, que l’ha fet esdevenir figura de referència en l’arquitectura nacional i internacional del darrer mig segle.

Rafael Moneo, nascut a Tudela el 1937, va estudiar a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Madrid, on es va titular el 1961. La seva carrera, gairebé impossible de resumir, pivotarà entre la construcció i la docència, amb incursions a la divulgació de l’arquitectura i unes connexions importants amb el món de l’art que l’han portat a col·laborar habitualment amb diversos artistes de primera línia.

En l’àmbit professional Moneo, autor d’una obra estesa per mig món, destaca per projectes que han canviat la cara de les ciutats on s’han emplaçat: Madrid, Toledo, Sevilla, Nova York, Beirut, Berlín o Barcelona. Moneo és autor d’una obra sensible amb el patrimoni, tant per preservar-lo com per posar-lo en valor.

En l’àmbit cultural Moneo ha dissenyat importants auditoris, sales d’exposicions i museus que li han permès reflexionar sobre la cultura a nivell nacional, però també ha projectat a escala més petita, com una fundació o una galeria d’art.

En l’àmbit docent, Moneo va impartir classes a l’ETSAB des de 1971 a 1980, època en que va formar bona part del professorat que va portar la institució al cim del seu prestigi. Autor d’una bona col·lecció de llibres i conferències destaca la seva darrera publicació, un petit llibre editat per Acantilado sobre la vida dels edificis tan entenedor que pot servir i interessar tant els lectors arquitectes com els que no ho són.

La seva trajectòria ha estat premiada amb gairebé tots els guardons més importants que la professió reconeix, incloent-hi el Premi Pritzker l’any 1996.

Moneo ha estat bona part de la seva carrera lligat al COAC, arribant a construir la seu de la Demarcació de Tarragona, un edifici ubicat en plena Tàrraco romana, en un entorn molt delicat que ha passat a formar part de la vida cultural de la ciutat.

Medalles d'Or del COAC

Fins ara, han rebut la Medalla d’Or del COAC els arquitectes José Antonio Coderch (1984), Alejandro de la Sota (1996), Enric Miralles (2002), Francisco Sáenz de Oiza (2005) —tots quatre a títol pòstum—, a més d’Oscar Niemeyer (1990), Oriol Bohigas i l’Ajuntament de Barcelona (la van rebre conjuntament el 2008) i Manuel de Solà-Morales (2012, també a títol pòstum).


Torna a veure l'acte d'entrega:


3/04/2018
Tornar