Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Pla Patrimonial per al període 2019 - 2022

El COAC aprova el seu Pla Patrimonial 2019 - 2022

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 30 de maig l’Assemblea del COAC va aprovar el seu Pla Patrimonial per al període 2019 - 2022. En la votació, el Pla va comptar amb un ampli recolzament, amb 126 vots a favor, 28 abstencions i cap vot en contra.

El Col·legi compta actualment amb dotze seus repartides per tot el territori, set de les quals són en propietat. El Pla preveu actuar, en aquest període, a les de Barcelona (edificis de plaça Nova i carrer Arcs), Girona, La Seu d’Urgell, Lleida, Tarragona i Vic. En una primera fase les accions se centraran en l’actualització dels edificis i, en una segona, en l’optimització dels espais. La inversió màxima prevista és de 6,5 milions d’euros.

“Es tracta d’un exercici de responsabilitat envers el patrimoni que tenim, i també de pedagogia envers la societat”, explicava la degana Assumpció Puig en el transcurs de la presentació del Pla. “Des de fa ja més de deu anys, coincidint amb la profunda crisi que hem viscut, el Col·legi no ha pogut dedicar recursos a la cura dels seus edificis. És hora de recuperar aquest temps perdut i donar exemple sobre la importància de la renovació, intervenint en uns edificis que són patrimoni destacat de les ciutats on estan ubicats, amb un valor històric important i un paper reconegut per la ciutadania”, va destacar la degana.

La Renovació urbana com a eix estratègic
Aquesta actuació global en el patrimoni col·legial forma part de l’eix estratègic de Renovació Urbana que el COAC ve defensant en els darrers anys, i té com objectiu actualitzar els edificis amb les prestacions que són necessàries al segle XXI, basades en la sostenibilitat mediambiental, la salut i el confort dels seus usuaris, així com la reducció de la despesa tant de consum com de manteniment.

La intervenció a la seu de plaça Nova, primers resultats
L’any 2018 es va inaugurar la renovació de la seu del COAC a Barcelona, que va afectar a la façana de la torre d’oficines i les seves plantes interiors. Un any després de la seva entrada en funcionament, els resultats positius de la intervenció ja s’han començat a fer evidents:

· 49,64% d’estalvi energètic

· 5.616 kg de CO2/any de reducció emissions

· 8,78% d’autoconsum elèctric gràcies a les 176 plaques fotovoltaiques

· Millores en l’aïllament, reducció d’infiltracions i optimització de consums

Amb l’aprovació del Pla Patrimonial donem continuïtat a aquesta intervenció, ampliant el seu àmbit d’actuació i fent que arribi a tot el territori.
7/06/2019
Tornar