Degana del COAC, Assumpció Puig i Josefina Matamoros

El COAC recull el Premi Nacional de Cultura

Imatge: 
© Lourdes Aguirre
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha recollit aquest dijous 4 de juliol el Premi Nacional de Cultura que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). La gala s'ha celebrat al Teatre l’Artesà d’El Prat de Llobregat.


La degana del COAC, Assumpció Puig, ha assegurat, en recollir el premi, que “aquest reconeixement dona raó de ser a tota l’acció cultural que al llarg de la nostra història hem dut a terme per situar els valors de l’arquitectura i la professió en la societat”. Puig també ha posat en valor “l’Arxiu Històric, que celebra 50 anys, la Biblioteca, la segona d’Europa en nombre de volums sobre arquitectura i la intensa activitat que realitzem a les nostres onze seus”.

Els premis es van fer públics el passat 20 de març i el CoNCA va destacar la labor del COAC en la reivindicació del valor arquitectònic i patrimonial arreu de Catalunya. Concretament la feina de l’Arxiu del COAC per “l’acurada custòdia i difusió d’aquest material de projectes tècnic, urbanístic i fotogràfic” que ha esdevingut un centre de documentació clau per arquitectes i historiadors i que “prestigia l’arquitectura catalana”.

L’Arxiu Històric, que enguany celebra el cinquantè aniversari, és un referent europeu per a l’estudi de l’arquitectura, amb més de dos milions de documents, a través dels quals s’escriu la història del nostre país. La Biblioteca és la segona d’Europa en nombre de volums sobre arquitectura, amb més de 180.000 referències.

La gala ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler i el president del CoNCA, Carles Duarte. L'actor Pep Cruz ha estat l'encarregat de conduir la cerimònia, produïtda per Dagoll Dagom, que també ha comptat amb les actuacions d’Alfred Garcia, les Impuxibles, Roberto G. Alonso i Carme Canela.

Els Premis Nacionals de Cultura, els més importants en el camp cultural
Els Premis Nacionals de Cultura, que atorga el CoNCA des de l'any 2009, són la distinció més important en el camp de la cultura a Catalunya i reconeixen la trajectòria i el talent de quatre entitats i sis personalitats. Distingeixen figures i col·lectius que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la seva labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen.

A banda del COAC, la cerimònia també ha servit per reconèixer la trajectòria de Maria Bohigas, Jaume Cabré, Federació d'Ateneus de Catalunya, Litterarum Móra d'Ebre, Museu de Lleida, Josefina Matamoros, Clara Peya, Josep Ponsatí i Carme Ruscalleda.

4/07/2019
Tornar