Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Som Premi Nacional de Cultura 2019!

Som Premi Nacional de Cultura 2019!

Imatge: 
© Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA)
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha estat distingit amb un dels Premis Nacionals de Cultura 2019 que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

Aquest reconeixement ha estat concedit «per la contribució a la construcció d’un país modern per mitjà de l’arquitectura i l’urbanisme, des de les seves diverses seus territorials i per haver impulsat la reivindicació d’aquest patrimoni arreu de Catalunya. L’atenció especial que el COAC ha dedicat els darrers anys a l’arxiu ha generat donacions rellevants de la major part d’arquitectes i urbanistes del país. L’acurada custòdia i difusió d’aquest material de projectes tècnic, urbanístic i fotogràfic erigeix l’Arxiu del COAC en un centre de documentació de consulta obligada per a arquitectes i historiadors d’àmbit nacional i internacional, que prestigia l’arquitectura catalana».

Més de 145 anys al servei de la cultura arquitectònica
La degana del COAC, Assumpció Puig, ha destacat que “aquest premi reconeix el paper de l’arquitectura en la societat, especialment la seva dimensió cultural, sovint desconeguda” i ha subratllat que “el premi és de tots els col·legiats i col·legiades que, amb el seu suport i col·laboració, permeten desenvolupar una intensa activitat cultural a les onze seus col·legials repartides pel territori”.

En els seus més de 145 anys d’història, el Col·legi s’ha consolidat com una institució al servei de la cultura arquitectònica, situant entre els seus objectius la recuperació i difusió del llegat dels arquitectes, atorgar veu a l’arquitectura més contemporània i teixir complicitats amb altres disciplines.

El prestigi cultural del Col·legi recau en l’Arxiu Històric, la Biblioteca, el Servei de publicacions, els Premis, però també les conferències, debats, l’activitat formativa, exposicions i les múltiples col·laboracions que al llarg dels anys s’han anat succeint.

L’Arxiu Històric, que enguany celebra el cinquantè aniversari, és un referent europeu per a l’estudi de l’arquitectura, amb més de dos milions de documents, a través dels quals s’escriu la història del nostre país. La Biblioteca és la segona d’Europa en nombre de volums sobre arquitectura, amb més de 180.000 referències. Pel que fa a les publicacions, el Col·legi al llarg de la seva trajectòria ha impulsat més de 400 títols, entre els quals destaca la revista Quaderns d'arquitectura i urbanisme, que es publica des de 1944, oferint una visió crítica de l'arquitectura i reflexionant sobre la contribució dels arquitectes a la realitat del seu entorn.

Els Premis Nacionals de Cultura, màxima distinció cultural a Catalunya
El Premi, que serà lliurat el 4 de juliol al Teatre L’Artesà del Prat de Llobregat, ha recaigut també en Maria Bohigas, Jaume Cabré, Federació d'Ateneus de Catalunya, Litterarum Móra d'Ebre, Museu de Lleida, Josefina Matamoros, Clara Peya, Josep Ponsatí i Carme Ruscalleda.

Els Premis Nacionals de Cultura, que atorga el CoNCA des de l'any 2009, són la distinció més important en el camp de la cultura a Catalunya. Aquests premis reivindiquen la creativitat com a veritable símbol d'un país amb dinamisme cultural que pren la cultura com a part constitutiva de la seva personalitat i identitat històrica.

Aquests guardons es lliuren a les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial que siguin mereixedores d'un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment.

El jurat, format pels membres del Plenari del CoNCA, valora l'excel·lència, la innovació, la trajectòria i la projecció de les candidatures, així com la seva contribució durant l'any anterior al de la concessió.
20/03/2019
Tornar