Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

L’última ciutat. Breu passeig per l’art del cementiri de Manresa

Imatge: 
© Fermí Bataller

El 26 de setembre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, es va inaugurar a la Casa Lluvià l’exposició 'L’última ciutat', que pretén contribuir a divulgar als ciutadans el coneixement del patrimoni que conté el cementiri de Manresa

L’objectiu d’aquesta mostra —organitzada pel Centre Cultural el Casino, l'Ajuntament de Manresa i la Delegació Bages-Berguedà del COAC— és exposar una visió íntima del cementiri des del punt de vista arquitectònic i escultòric, sobretot, però també des de l'històric i humà. L'exposició, que no pretén en cap cas ser exhaustiva, s'apropa a panteons, capelles o escultures d’artistes com Josep Llimona, Joan i Carles Flotats, Alexandre Soler i March, Ignasi Oms, Bernat Pejoan o Eusebi Arnau. 

El cementiri de Manresa és obra de l’arquitecte barceloní Antoni Rovira i Trias, i va ser construït l’any 1847, amb una clara inspiració en l’arquitectura egípcia i clàssica. 

Aquest projecte neix del treball de Fermí Bataller plasmat en el documental L’ULTIMA CIUTAT que forma part de l'exposició. S’ha fet coincidir en unes dates especials com són les dels volts de Tots Sants, quan el cementiri bull d’activitat amb les visites dels familiars dels difunts que hi reposen. 

L’exposició, que es pot visitar de dimecres a dissabte de 18 a 20.30 h, clourà el dijous 30 d’octubre a les 20 h amb l’acte Poesia a l’exposició, a càrrec del grup El Retaule.

L'exposició compta amb el patrocini d’Àltima, la col·laboració de Marbres Valls, Obra Llar 2000 i EPSON i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. 

Versió per a imprimirPDF version