Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Celebrem la segona edició de la Setmana d’Arquitectura

Celebrem la segona edició de la Setmana d’Arquitectura

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb BB Construmat i ArquinFAD, impulsen la Setmana d’Arquitectura 2018, una iniciativa compartida que tindrà lloc en diferents escenaris de Barcelona del 10 al 20 de maig.

Durant aquests dies i dins del marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, la ciutat es convertirà en l'epicentre d'un ampli ventall d'activitats relacionades amb el món de l'arquitectura i la ciutat, que volen contribuir a reforçar el valor que té per als ciutadans i ciutadanes el seu entorn urbà construït. Alhora, es vol apropar el disseny de la ciutat al gran públic i difondre els valors de l’arquitectura, l’urbanisme i l’enginyeria.

Barcelona té en la seva arquitectura un patrimoni d'indubtable valor. L'arquitectura és la base de l'espai físic en el qual es desenvolupa la vida dels barcelonins i barcelonines, i per això la Setmana d’Arquitectura vol servir per a reforçar aquest vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania, després de l’èxit aconseguit l’any passat amb la primera edició.

La Setmana d’Arquitectura al COAC
Des del COAC es vol estimular la reflexió sobre l’entorn construït i el seu valor a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i el debat. Per a això, s'ha elaborat un extens programa d’actes que inclou des d’un cicle de cinema familiar a la realització d’una maqueta col·laborativa per crear una ciutat sostenible o exposicions.

Urban Sketch a la plaça Nova
També hi haurà una trobada de dibuix a la plaça Nova amb els Urban Sketchers de Barcelona, la comunitat de dibuixants aficionats de la ciutat, i que està oberta a tothom que vulgui donar la seva visió de la façana renovada del COAC a llapis o aquarel·la. Serà el 13 de maig a la plaça Nova. Entre tots els participants que comparteixin els seus dibuixos a les xarxes amb l’etiqueta #SetmanaArquitectura i #UskBcnCoac se sortegeran tres lots de dibuix i llibres.

Arquitectures Desaparegudes
No faltaran les exposicions al COAC i al carrer, amb els tòtems d’Arquitectures Desaparegudes. En col·laboració amb l’Arxiu Històric del COAC, aquesta exposició vol mostrar un conjunt d’obres situades en diferents punts de la ciutat i que actualment ja no es poden visitar, bé per la seva desaparició o perquè han sofert una transformació considerable. A través d'un muntatge efímer, ubicat al carrer, a prop dels edificis "desapareguts", es mostrarà aquesta evolució del pas del temps. Els 10 edificis desapareguts es podran consultar en un mapa interactiu.

Arquitectours: 10 dies/10 itineraris amb la renovació urbana
Enguany es repeteixen els itineraris pels diferents districtes de la ciutat, aquest cop amb la mirada posada en la renovació urbana. Repassarem diferents processos de renovació urbana que han configurat la ciutat actual, com el Pla Cerdà o els polígons d’habitatges dels anys 60, i coneixerem diferents plans de futur que pretenen seguir millorant la qualitat de vida a la ciutat, com el programa de Superilles.

La Nit dels Museus
Coincidint amb la Setmana d’Arquitectura, el COAC participa per primera vegada a La Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que arriba enguany a la seva tretzena edició i que se celebra dissabte 19 de maig. Al COAC s'hi podrà veure la instal·lació "Billennium", de l'artista Anna Moreno, i l’exposició "Manolo Laguillo. 2017 / El Besòs. De Montcada i Reixac al mar", que presenta un ampli reportatge fotogràfic del riu i el seu entorn.

Totes les activitats del COAC són gratuïtes, tot i que en alguns casos cal inscripció prèvia. Consulta informació més detallada dels diferents actes aquí.

Recupera la presentació de la Setmana d'Arquitectura: 
Organitza:


27/04/2018
Tornar