Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
50 anys del nostre Arxiu Històric

Celebrem-ho junts!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 7 d’octubre a partir de les 19 h, coincidint amb el Dia Mundial de l'Arquitectura, celebrarem els 50 anys del nostre Arxiu Històric amb una festa on també inaugurarem l’exposició de gran format que commemora l’efemèride.

Conduït pel presentador Òscar Dalmau, usuari habitual de l’Arxiu, l’acte repassarà els seus orígens, evolució i reptes de futur, i comptarà amb diversos parlaments institucionals. Hi són convidades també les famílies que han donat el seu fons, contribuint de manera decisiva a fer-lo créixer. 

50 anys en 130 dibuixos per a l’exposició
El mateix dia s’inaugurarà 50 anys de l’Arxiu Històric, una exposició de gran format que es podrà visitar a l’Altell i l’Espai Picasso de la seu del COAC a Plaça Nova, una oportunitat única per veure juntes les peces més emblemàtiques dels fons que conserva l’Arxiu. I per conèixer amb més detall aquestes peces, s'han organitzat visites comentades a les quals és necessària la inscripció prèvia.

Premi Nacional de Cultura
La celebració coincideix amb el Premi Nacional de Cultura que el COAC ha rebut aquest 2019. El guardó li ha atorgat el CoNCA per la labor en la reivindicació del valor arquitectònic i patrimonial arreu de Catalunya i, concretament, per la feina de l’Arxiu, que ha esdevingut un centre de documentació clau per a arquitectes i historiadors i que “prestigia l’arquitectura catalana”.

Un referent per a l’estudi de l’arquitectura catalana
Des del 1969, l’Arxiu Històric s’ha encarregat de recuperar i conservar el patrimoni documental que generen els arquitectes i el món de l’arquitectura. Així, custodia els fons de més de 180 arquitectes d'arreu del territori català, fruit, sobretot, de donacions, que l’han fet créixer al llarg del temps i l’han convertit en un dels centres de documentació més importants d'Europa i l'arxiu d'arquitectura més important de la Península Ibèrica, amb més de 2.000.000 de documents —entre plànols, cartografia, esbossos, dibuixos, publicacions, fotografies, correspondència i arxius audiovisuals—, referència per als investigadors i un patrimoni per als col·legiats i col·legiades.

#ArxiuCOAC50 a Instagram, Twitter i Facebook
Des del 7 de setembre fins al 7 d’octubre al nostre compte d’Instagram @coacarxiu i sota l’etiqueta #ArxiuCOAC50, homenatjarem els fons més destacats de l’Arxiu Històric a través d’alguns dels dibuixos presents a l’exposició.

Twitter i Facebook, les seccions #JuevesdeArquitectura i #LecturesRecomanades també es vesteixen de celebració amb fils específics sobre el modernisme, el noucentisme, el GATCPAC i el Grup R a través dels nostres fons.

Gaudiu-ne!


Amb el patrocini de:
              Logo JUNG        
Amb la col·laboració de:

Amb el suport de:
12/09/2019
Tornar