Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Fons Català-Roca. Estudi del pintor Joan Miró

L’Arxiu Històric del COAC cedeix imatges de Català-Roca per a una exposició sobre Miró a París

El Grand Palais de París ofereix, a partir del 3 d’octubre, la major retrospectiva de l’artista català Joan Miró que s’ha fet des de 1974, sota el nom ‘Miró’. Als 150 quadres vinguts d’arreu del món que descriuen l'evolució de l'obra del pintor —des del cubisme fins al surrealisme— cal sumar-hi imatges amb Miró de protagonista i disparades des de la càmera de qui va ser el seu amic incondicional, Francesc Català-Roca

L'Arxiu Històric del COAC ha cedit diverses imatges del fons Català-Roca per il·lustrar la feina del pintor català, que es poden veure tant a l'exposició com en diverses publicacions vinculades a la mostra. 

Així, a l'exposició s'hi pot veure un gran panell expositiu de 280 x 350 cm i tres de mida més reduïda que mostren a Miró, entre altres, en l'estudi que l'arquitecte Josep Lluís Sert va dissenyar per a ell. A banda, també apareixen 20 imatges de Català-Roca al catàleg de l’exposició, així com una selecció més petita en tres publicacions vinculades a l’exposició: ‘L’Album’, el ‘Dictionnaire Miró’, la ‘Collection Cartels’ i el ‘Livre Jeunesse’.

Així mateix, l'Arxiu ha cedit 20 imatges i diversos minuts de 4 o 5 pel·lícules també de Català-Roca per al documental ‘Joan Miró, le feu intérieur’, coproduït per TV3 i del qual es faran diversos passis entre l’octubre i el gener. El film també es pot adquirir en DVD i està previst que s’emeti a les televisions franceses els propers mesos.

Amics des de 1953, Miró i Català-Roca van mantenir una estreta amistat que va durar 30 anys i durant la qual el pintor va deixar que el fotògraf retratés moments íntims de la seva vida. 

La mostra es podrà veure al Grand Palais de París fins al 4 de febrer de 2019. 

 

3/10/2018
Tornar