Arquitectour Lleida es consolida amb més de 200 participants en la cinquena edició, dedicada a la Rambla Ferran

Arquitectour Lleida es consolida amb més de 200 participants en la cinquena edició, dedicada a la Rambla Ferran

Imatge: 
© COAC Lleida

La iniciativa, organitzada per la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb motiu del Dia Mundial de l’Arquitectura, ha suposat una oportunitat per conèixer l’evolució històrica de la rambla i com s’ha configurat urbanísticament la ciutat.

Avui, dissabte, 19 d’octubre, ha tingut lloc la cinquena edició de l’Arquitectour que ha comptat amb la participació de més de 200 persones que han seguit l’itinerari per la rambla Ferran de Lleida. El president de la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, organitzadors de la iniciativa, Víctor Pérez Pallarès, s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit de convocatòria “que ha superat el nombre de participants de les anteriors edicions, tot i que aquest any hi hem dedicat una jornada enlloc de dos”. I ha afegit que “aquesta xifra confirma que l’Arquitectour està consolidat i que hi ha interès per l’arquitectura i la feina dels arquitectes”.

La primera parada de la ruta ha estat a l’inici de la rambla, on un dels arquitectes municipals encarregat dels darrers arranjaments, Francesc Arola, han fet una breu explicació. Els edificis que han completat l’Arquitectour d’enguany són l’Antiga Casa Cros (1925), l’Antiga Casa Victoriano Muñoz (1927), l’Antiga Casa Roch (1940-1947) i l’Estació del ferrocarril (1927), des d’on els participants han observat en alçada els edificis de la Meta i els Docs, dos dels edificis més rellevants del patrimoni industrial de la ciutat, amb una explicació de la seva història i detalls arquitectònics.

La iniciativa de la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, gratuïta i oberta a tota la ciutadania, va néixer amb la voluntat de difondre i posar en valor tant l’arquitectura contemporània com el patrimoni històric de la ciutat amb motiu del Dia Mundial de l’Arquitectura (celebrat el passat 7 d’octubre). La ruta d’aquesta cinquena edició ha estat una oportunitat per conèixer la configuració urbanística de Lleida a través d’aquesta artèria de Lleida. Els participants han conegut el detall de l’evolució històrica de la rambla i com s’ha configurat urbanísticament la ciutat.

Per primer any, el col·lectiu Igers Pla ha organitzat un Instawalk seguint la ruta de l’Arquitectour, per a tots aquells interessats en la fotografia d’arquitectura.

19/10/2019
Tornar