Comença un 2021 ple d'activitats culturals. No t'ho perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Aquest darrer dia de l’any us proposem un #Nothoperdis per acomiadar el 2020 que, com a cosa bona, ens ha deixat una meravellosa oferta digital, i saludar el nou any mitjançant actes que cada cop podran ser més presencials. 

Comencem amb algunes activitats familiars per fer aquest hivern: 

La Pedrera ofereix una sèrie de tallers per a nens i nenes, que incideixen en diversos aspectes de l’arquitectura de l’edifici, des de les seves forges fins als propis habitatges. Atents al web per saber les dates (majoritàriament dissabtes) i maneres d’apuntar-se. 

L’art concentra bona part de l’oferta presencial d’aquest mes de gener. El ritme pausat i allunyat d'aglomeracions dels museus s’hi presta. Us en deixem tres que us poden interessar si sou culturalment inquiets:

Primer, el diàleg que el Museu Picasso proposa entre aquest pintor i Óscar Domínguez, un diàleg entre un pintor total i un pintor surrealista que permet estudiar similituds, diferències i maneres de transmetre. 

Al MACBA podeu visitar “Sóc totes les que he sigut”, una retrospectiva sobre Fina Miralles, una de les artistes més importants del país, l’obra de la qual permet reflexionar sobre la pròpia naturalesa de l’art. 

Finalment, a Girona han decidit retre-li l’homenatge que es mereix al pintor Enric Ansesa, un dels artistes referencials de casa nostra. Fincat a Girona, Ansesa és conegut pel seu domini del color negre. Les seves pintures negres, les seves textures, la seva manera de fer entrar les teles en ressonància es podrà gaudir al Museu d’Art de Girona. Hi ha també exposicions complementàries a la Casa de Cultura, el Bòlit i el Museu d'Història.

Refent el camí que lliga l’art i l’arquitectura, aprofitem el tancament d’any per recordar-vos que dos dels estudis principals de casa nostra, el de Josep Miàs i RCR Arquitectes, tenen obra exposada al Centre Georges Pompidou de París. En dues sales, els estudis exposen part del que han llegat a la col·lecció permanent del centre en un gest que amplia l’abast de la nostra cultura i de la nostra arquitectura. 

Finalment, aprofitem per recordar-vos dues de les iniciatives online que el COAC ha proposat aquest 2020:

La consolidació del compte d’Instagram @COACarxiu, que exhibeix l’abast dels fons de l’Arxiu Històric mitjançant una selecció de plànols i fotografies que reten compte de la seva extensió. Cada fotografia està comentada.

La iniciativa arquitecturacatalana.cat, que també té un compte d’Instagram del mateix nom, serveix com a guia d’arquitectures rellevants distribuïdes per tot el principat, totes elles geolocalitzades. Guia navegable de múltiples maneres: per mapa, obra, arquitecte o constel·lació. 

Trobareu informació sobre totes aquestes propostes i moltes altres al web de l'Agenda d'Arquitectura. També podeu escoltar el podcast del "No t'ho perdis" al Perspectiva de Catalunya Ràdio

Bona entrada d’any! 

30/12/2020
Tornar