Publicació del llibre de referència sobre l’arquitecte manresà Alexandre Soler i March

Publicació del llibre de referència sobre l’arquitecte manresà Alexandre Soler i March

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La seu de Manresa del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha editat el llibre "Alexandre Soler i March, arquitecte", l’obra d’un gran arquitecte modernista manresà compromès amb la cultura catalana. Aquest és el segon títol d’una col·lecció que es va iniciar amb la vida i obra de l’arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa.

Amb textos de Raquel Lacuesta, llicenciada i doctora en Història de l’Art, la publicació inclou imatges de les seves obres i reproduccions de plànols originals. El llibre posa de relleu la figura de Soler i March com a ar­quitecte en diferents municipis de la Catalunya Central, Barcelona i València, com a docent i director de l’Escola d’Arquitectura de Barce­lona i com a persona implicada plenament en la vida social i cultural de la Catalunya de principis del segle XX.

La publicació es divideix en quatre capítols. El primer contextualitza el moment cultural i històric en què viu Soler i March i en el qual es forma; el segon capítol traça el perfil biogràfic del personatge per mitjà d’una acurada anàlisi documental i gràfica. El tercer capítol se centra en l’anàlisi de les seves obres prin­cipals i que formen part del seu llegat més important. Per mitjà d’un valuós reportatge fotogràfic el lector podrà endinsar-se en els espais interiors de moltes de les seves obres arquitectòniques. I, finalment, el quart capítol aplega en forma de catàleg les obres que s’han trobat documentades, amb una petita fitxa descriptiva per situar-les. També inclou traducció del text al castellà.

El preu de venda al públic és de 50 euros (amb un descompte del 20% per als arquitectes col·legiats) i es pot adquirir a les seus de Manresa i Vic.17/12/2018
Tornar