Els arquitectes Josep Lluís Mateo, Juan Herreros i Carles Ferrater participaran a les Jornades de Síntesi

Els arquitectes Josep Lluís Mateo, Juan Herreros i Carles Ferrater participaran a les Jornades de Síntesi

Imatge: 
© Congrés d'Arquitectura 2016. Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El programa de les Jornades de Síntesi del Congrés d'Arquitectura es comença a desvetllar amb comptagotes. Seran cinc dies intensos de taules rodones, debats i conferències, resultat de sis mesos de procés participatiu. Aquestes conferències es faran de la mà d'arquitectes de prestigi, entre ells Carles Ferrater, Josep Lluís Mateo i Juan Herreros, tres de les figures centrals del panorama arquitectònic actual.

Carles Ferrater ho farà dimarts 22 de novembre, jornada dedicada als instruments professionals, a la taula que analitzarà els nous àmbits d'actuació i les eines i processos utilitzats, com el marc normatiu i jurídic des del que es treballa. Ferrater és doctor arquitecte i catedràtic de Projectes Arquitectònics a l'ETSAB i soci fundador de l'Office of Architecture in Barcelona (OAB).

Josep Lluís Mateo participarà a la jornada de dijous 24, que es dedica al compromís de servei dels arquitectes amb la societat, els valors culturals que aporta l'arquitectura i la cerca per una civilització més sostenible i equitativa. Mateo, acompanyat per Eva Franch, parlarà del treball de l'arquitecte pel bé comú i la difusió del valor de l'arquitectura a través dels medis i la societat. Josep Lluís Mateo, és doctor arquitecte i fundador de mateoarquitectura, professor de la ETHZ des del 2002 i autor d'una gran varietat de publicacions. Va ser editor de la revista Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme de 1981 a 1990, editada pel COAC. Eva Franch és arquitecta, curadora i conferenciant, directora de la Storefront for Art and Architecture de Nova York.

Juan Herreros participarà a la cloenda, el divendres dia 25, en el debat que girarà al voltant de l'interès general de l'arquitectura i els seus valors per millorar les ciutats, el territori i la vida de les persones. Juan Herreros és doctor arquitecte, catedràtic de projectes a l'ETSAM, professor a la GSAPP de Columbia University i soci fundador d'Estudio Herreros. Estarà acompanyat per Beatriz Colomina, doctora arquitecta, historiadora, teòrica i professora a la Princeton University.

A les jornades de síntesi, que se celebraran del 21 al 25 de novembre, també hi participaran altres arquitectes de prestigi internacional, com Lucy Bullivant, doctora arquitecta, curadora i assessora en la investigació de processos de disseny urbà i sinergies innovadores, i Will Alsop, arquitecte i artista, fundador de l'oficina aLL Design a Londres i guanyador del Stirling Prize per la Biblioteca de Peckham. Tots dos ho faran el dimecres 23 per parlar del disseny urbà i el planejament com a pràctiques flexibles en relació a les polítiques municipals contemporànies.

Ja estan obertes les inscripcions per a les Jornades de Síntesi.

9/11/2016
Tornar