Propers Actes

Del Dj, 09 setembre fins Dg, 19 desembre
Els dijous i els...

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise...

Exposició "L'Àlbum de...

Del Dj, 23 setembre fins Dg, 31 octubre
Feiners, de 9 a 16.30...

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició “Premis AJAC XII”

Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme 2020

Diversos estudis d'arquitectura catalans, guardonats als Premis FAD 2020

Imatge: 
79 Habitatges amb Protecció al Saló Central de Sant Boi de Llobregat © Foto: José Hevia
El 28 de juliol s'han fet públics els projectes guanyadors dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme 2020. En aquesta 62a edició, s'han presentat al concurs un total de 484 obres. L’arquitectura catalana ha resultat guardonada en diverses categories.

El guanyador del Premi FAD d’Arquitectura ha estat el projecte 79 Habitatges amb Protecció al Saló Central de Sant Boi de Llobregat, dels arquitectes Juan Herreros i Jens Richter (Estudio Herreros) i Mariona Benedito i Martí Sanz (Estudi d’arquitectura MIM-A). D'aquesta obra, el jurat ha destacat “la investigació, a través del projecte arquitectònic, sobre les maneres de transitar i habitar els espais comuns als edificis d’habitatges col·lectius, així com la seva ambició de construir una comunitat, i no només un edifici”. El considera un projecte amb “un esperit propositiu, atent i còmplice amb el context, que origina espais pensats per a la vida en comú, en estreta sintonia amb el paisatge físic i humà en què s’insereix i als quals serveix”. Aquest projecte ha rebut, també, el Premi de l'Opinió d'Arquitectura.

D'altra banda, el jurat ha decidit fer una menció especial al Projecte APROP Ciutat Vella, dels arquitectes David Juárez (Straddle3), Jon Begiristain (Eulia Arkitektura) i Yaiza Terré (Yaiza Terré Arquitectura i disseny d’interiors). Els membres del jurat consideren que l’obra ressalta “pel seu valor experimental, la seva vocació de servei, el seu afany de recerca i la seva contribució a l’evolució de la disciplina en termes de sostenibilitat social i ambiental.”

Pel que fa als Premis FAD Internacionals, d'entre un total de 42 propostes presentades, el jurat ha atorgat el premi al projecte de la Universidad Torcuato di Tella a Buenos Aires (Argentina), dels arquitectes Josep Ferrando i David Recio (Josep Ferrando Architecture). El jurat l’ha seleccionat “per la seva qualitat urbana, capacitat de comunicar i articular els diferents usos i escales, com també per la contundència de les decisions estructurals i materials, arrelades tant en la tradició clàssica com en la producció industrial contemporània”. Aquesta obra ha estat també guardonada amb el Premi de l'Opinió Internacional.

Premis de l'Opinió
Cada any, els finalistes dels Premis FAD i els socis d’ARQUIN-FAD atorguen amb els seus vots el Premi de l’Opinió en les seves diferents categories. A més de les obres ja esmentades, el projecte Escenografia d’urgència (Olot), de l'estudi unparelld'arquitectes (Eduard Callís, Guillem Moliner i Quim Domene) ha estat reconegut amb el Premi de l'Opinió de Ciutat i Paisatge, i els Espais Comuns del Barcelona Building Construmat (Barcelona), de Josep Ferrando i David Recio, amb el Premi de l'Opinió d'Intervencions Efímeres.

Jurat dels premis FAD
El jurat dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme d’enguany ha estat format per l’arquitecta Anna Ramos com a presidenta, i els vocals Atxu Amann, Cristina Bestratén, Tomás López Amat, David Morros i Marc Aureli Santos. En el cas dels Premis FAD Internacionals, el jurat ha estat integrat per Mario Corea com a president i els vocals Miguel Roldán i Jelena Prokopljević. Per últim, pel que fa als Premis FAD de Pensament i Crítica, el president del jurat ha estat André Tavares, i els vocals Carolina B. García-Estévez i Marc Longaron.

Per veure la resta de projectes finalistes i guanyadors, consulta el web d'ArquinFAD.
28/07/2020
Tornar