Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
L'estiu arriba carregat d'activitats culturals. No t'ho perdis!

L'estiu arriba carregat d'activitats culturals. No t'ho perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Aquest juliol us deixem un #Nothoperdis gairebé totalment presencial amb activitats que es poden fer plegats per tornar a retrobar-nos presencialment amb la cultura d’una manera gairebé plena. 

Comencem pels més menuts. El MUHBA i el CCCB ofereixen casals d’estiu durant tot el juliol. El del MUHBA es centra en la ciutat i com viure-la. El del CCCB es centra en la cultura, i ofereix pistes per a viure-la i introduir-s’hi de manera plena: dues oportunitats per a gaudir d’aspectes culturals relacionats directament amb l’arquitectura. 

Si ens centrem en el públic més adult, a la seu del COAC de Plaça Nova s'inaugura, a mitjans de juliol, una exposició importat: El Model Vienès - Habitatges per a la ciutat del segle XXI, que mostra seixanta projectes d’aquesta ciutat que han esdevingut un referent. L’exposició s’inaugura el dia 15 amb un debat que es celebrarà a les 17 h a la Sala Mirador. Inscriu-t'hi!

El mateix 15 de juliol s’inaugura al Caixafòrum de Barcelona una exposició retrospectiva sobre un dels dissenyadors, constructors i arquitectes centrals del segle XX: Jean Prouvé, assessor dels principals arquitectes de l’època, dissenyador de molts mobles de referència, enginyer, arquitecte excepcional i dinamitzador cultural durant una dilatada carrera que quedarà recollida en aquesta exposició, oberta fins al mes d’octubre. 

A l’espai Volart de la Fundació Vila Casas es pot visitar fins al 25 una exposició agosarada: Escola d’Olot 'Fake News', que explora la realitat i la complexitat de l’escola de paisatge més important que ha donat el nostre país, una escola que ara té una versió oficial que cal trencar i matisar. L’exposició ajuda a fer-ho. 

Al mateix espai Volart hi ha una segona exposició remarcable: la d'Antoni Llena, comissariada pel mateix artista i Àlex Susanna, una exposició que ens permet apreciar el seu treball i funcionarà, també, fins al dia 25.

Durant aquest juliol es celebraran tres noves sessions del cicle Síntesis Arquitectòniques: tres actes que ens submergeixen en aspectes ultralocals de la cultura, d’aquells que, com deia Tolstoi, de tant locals que són esdevenen universals: l’arquitectura de Bernardí Martorell, l’organització del territori de l’Empordà a l’Edat Mitjana i l’Eixample Malagrida d’Olot, a càrrec de tres experts que saben fer-ho entenedor. Els actes es celebraran a les diferents seus de la Demarcació de Girona del COAC. 

Sense deixar Girona, aquest mes es celebra, coincidint amb el Mobile World Congress, la Mobile Week, que el dia 9 ens proposa a la sala El Modern una manera nova de mirar projectes a través de la realitat virtual: innovació aplicada a l’arquitectura. 

Tanquem el capítol gironí amb una exposició important: Elles també hi eren. Les dones de la casa Masó, que reivindica el paper de les dones en aquesta casa, un paper actiu i central, ja que no només constituien el centre de la vida, sinó que també van fer aportacions molt significatives a la seva arquitectura en col·laborar en no poques peces de mobiliari. 

Finalment, l’exposició de Lina Bo Bardi viatja a la seu del COAC de Tarragona, on s’hi estarà fins al 30 de setembre. El dia 8, la seva comissària, Carla Zollinger, fa una conferència que es podrà seguir presencialment i online, que la contextualitzarà. 

Trobareu tota la informació necessària sobre aquests actes a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora

30/06/2021
Tornar