Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Leve Productora i Top Manta seleccionats per representar Catalunya i Balears a la Biennal de Venècia 2023

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El projecte “Seguint el peix” de Leve Productora i Top Manta (Sindicat Popular de Venedors Ambulants” s’ha imposat en el concurs convocat per l’Institut Ramon Llull per representar Catalunya i Balears dins els eventi collaterali a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2023.

La presidenta del comitè d’experts ha estat Eva Franch i Gilabert, arquitecta i codirectora artística de "Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona", i els vocals han estat Guim Costa i Calsamiglia, degà electe del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i Inés de la Rivera Marinel·lo, vocal de Recerca, Educació i Universitats del COAC, amb un únic vot, Elvira Dyangani Ose, directora del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Jaume Mayol, arquitecte i codirector de TEd’A arquitectes, Olga Subirós, arquitecta i comissària de l’exposició catalana a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2021 (AIR/ARIA/AIRE) i, amb veu però sense vot, Maria Lladó, directora de l’Àrea de Creació del Llull.

El comitè d’experts del procés de selecció convocat pel Llull exposa que: “Hem seleccionat unànimement el projecte no només per la seva formulació de l’arquitectura com a projecte de producció social a nivell expositiu, sinó també com a projecte de transformació i reivindicació del dret a la ciutat per a tothom”. El jurat valora la valentia, la contundència i qualitat de la proposta que abraça unes pràctiques necessàries per un present en emergència que són laboratori de futur.

El projecte

El projecte “Seguint el peix” aborda temes, a través de la visió dels manters, com els trànsits migratoris, la privatització de l’espai públic, el feminisme, la lluita antiracista o la sostenibilitat alimentaria.

Es tracta d’un treball conjunt entre l’activisme antiracista i l’arquitectura, a la recerca de pistes pel futur de les ciutats.

La 18a edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura tindrà lloc del 20 de maig al 26 de novembre de 2023 i la temàtica escollida per la seva directora artística, Lesley Lokko, és "The Laboratory of the future", amb Àfrica com a protagonista.

Com en edicions anteriors, l’Institut Ramon Llull presentarà "Seguint el peix" al comissariat de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2023 que, en els propers mesos, anunciarà si inclou aquesta proposta dins els Eventi Collaterali.
22/09/2022
Tornar