Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Nou cicle 'Taller de bones pràctiques d'arquitectura sobre la ciutat de Figueres'

Imatge: 
© Joan Falgueras
La Delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) organitza el cicle “Taller de bones pràctiques d’arquitectura sobre la ciutat de Figueres”, el qual es durà a terme a la seu de la delegació els divendres 18 i 25 de març, i 1 i 8 d’abril de 2022, a les 19 hores.
 

Coordinat per l’arquitecte Joan Falgueras Font, aquest cicle pretén posar en valor la professió de l’arquitecte, presentant una selecció de projectes fets a la ciutat de Figueres en els darrers deu anys. Cada sessió serà una posada en comú per debatre solucions sobre la ciutat existent, ja que en la dècada de paràlisis del món immobiliari expansiu, els oficis de la construcció s'han concentrat en la rehabilitació de la ciutat històrica on sobreviu amb força l'arquitectura. La intensitat quantitativa i qualitativa d'aquest fenomen econòmic i cultural permet millorar l'autoestima de Figueres. 

4 jornades, 4 temàtiques i diferents projectes a la ciutat de Figueres
Les sessions s’estructuren en quatre temàtiques diferents on els arquitectes autors de les obres compartiran la seva experiència explicant com aquestes s’insereixen amb la ciutat existent, des d'una gran diversitat de programes funcionals, sistemes constructius i llenguatges. 

La primera jornada estarà dedicada a la reutilització d'edificis col·lectius residencials (18 de març), amb la participació deJoana Argerich, Montse Llorens, Misé Coll, Pep Gorgot i Noemí Molpeceres. La segona sessió versarà sobre la reconstrucció d'edificis col·lectius residencials (25 de març) amb Mercè Majoral, Misé Coll, Pep Gorgot, Eugència Poch, Maria Mercè Oriol i Miquel Poch. A la tercera sessió, on se centrarà la mirada en els habitatges individuals inserits en el teixit (1 d’abril), hi participaran Dana Palmada, Iban Roca, Eugènia Poch i Josep Maria Modolell. El cicle es tancarà amb els espais d'activitat, equipaments i oficines (8 d’abril) amb Jordi Pigem, Marta Matamala, Maria Mercè Oriol i Rosa Cullell.

Aquest cicle és possible gràcies a les empreses que donen suport a la Demarcació de Girona del COAC: Jung, com a patrocinador principal; Compac, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Arquia, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, Brancós Ceramics, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, IRSAP, Plantalech, Tendències Girona, Terreal i Vidresif, com a col·laboradors. I La Comarca d'Olot, el Diari de Girona, l'Empordà, l'Hora Nova, El Punt Avui i Televisió de Girona són els mitjans de comunicació oficials.

11/03/2022
Tornar