Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

La construcció del metro, nova projecció a la Maqueta Barcelona

Imatge: 
© Infraestructures.cat
El 8 de juny s'ha estrenat al COAC una nova projecció sobre la instal·lació "Maqueta Barcelona: projeccions a la ciutat". Aquest segon audiovisual, que va acompanyat d’una exposició a l’Altell del COAC, tracta sobre la construcció del metro a Barcelona.


La primera part de l'audiovisual, titulada "Recorregut històric. Des dels inicis a l'actualitat", se centra en l’evolució històrica del metro. El punt de partida és l'any 1854, amb les primeres línies de ferrocarril a Catalunya. Els anys 1920 s'inicia la construcció de la primera línia de metro, coneguda com a "Gran Metro", que anava de Lesseps a Catalunya, i la segona línia, denominada "Transversal", entre les estacions de Bordeta i Catalunya. El vídeo posa èmfasi en les diferents tècniques de construcció del metro, amb fusta, ferro, formigó i, finalment, mitjançant tuneladores. A la segona meitat del segle XX destaquen la progressiva eliminació de barreres arquitectòniques i la integració tarifària amb autobusos i ferrocarrils. 

La segona part del vídeo, "El metro de la innovació: Segle XXI", es basa en la construcció de les línies 9 i 10 i en l’arribada del metro a l’aeroport. Es descriu el traçat de la xarxa i la connexió de les noves línies amb les ja existents, reforçant la zona alta de la ciutat. L'audiovisual explica també el procés constructiu i el disseny de les estacions. 


L’audiovisual s'acompanya d’una exposició a l’Altell, centrada en les línies de metro 9 i 10. Mostra imatges de totes les estacions que s’han projectat i començat a construir, a més de maquetes d'una tuneladora i d’un prototip d'estació. 

El vídeo i l'exposició s’han produït amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, i compten amb el patrocini de la Fundació Barcelona Comerç.

La Fundació Barcelona Comerç és una entitat sense afany de lucre, l'objecte i finalitats de la qual són promocionar tota mena de projectes i activitats orientades a afavorir el ple desenvolupament del comerç urbà de Barcelona en els ordres social, econòmic i cultural, i especialment dels Eixos Comercials. El número total d’agrupacions territorials constituïdes com a Eixos comercials a Barcelona és de 18, integrant més de 10.000 comerços. 


Imatges de portada:
Túnel de l'estació entre Marina i Glòries
Vista de la tuneladora de les obres de l'L9

26/05/2015
Tornar