BAAS Arquitectura © Adrià Goula

L'estudi BAAS Arquitectura, premiat als Brick Awards

Imatge: 
BAAS Arquitectura © Adrià Goula
El projecte de la nova Facultat de Ràdio i Televisió de la Universitat de Silèsia, a Katowice (Polònia), ha guanyat el premi Brick Award en la categoria 'Sharing Public Spaces'. Es tracta d'una obra de l'estudi BAAS Arquitectura, dirigit per Jordi Badia, que ha rebut ja nombrosos reconeixements, entre els quals destaquen els premis atorgats per l'Associació d’Arquitectes Polonesos (SARP) i la XIV Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme.

Els Brick Awards, fundats el 2004 per l'empresa austríaca Wienerberger AG, són atorgats biennalment amb l'objectiu de donar visibilitat a l'ús de la ceràmica en l'arquitectura moderna i posar en valor aquest material constructiu.

Per a més informació sobre els Brick Awards i la resta de projectes premiats, consulta el web.

Facultat de Ràdio i Televisió de la Universitat de Silèsia

El projecte, desenvolupat juntament amb els polonesos Grupa 5 i Maleccy, proposa mantenir l'edifici preexistent, construir una barra continuant l'edificació i construeix un volum de baixa alçada a l'interior de l'illa, amb un pati com a protagonista de la intervenció.

La proposta es mostra sensible amb el cos existent, aprofitant els seus valors plàstics i materials, i s'erigeix sobre ell un volum abstracte de gelosia ceràmica que continua la forma en secció de l'edifici veí.

"El valor dels edificis no tan sols resideix en la qualitat arquitectònica reflectida en les virtuts plàstiques o espacials, sinó també en la capacitat de preservar la memòria col·lectiva de la ciutat on són construïts", afirma Jordi Badia. 
29/09/2020
Tornar