Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

No et perdis la Festa d'Arquitectes 2024! Les mans i les ments

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El divendres 7de juny, a partir de les 18 h, tens una cita al COAC Barcelona (Plaça Nova, 5). Arriba la #FestaArquitectes2024! 

Sota el lema "Les mans i les ments", la Festa Patronal de la Demarcació de Barcelona torna un any més amb força. T'esperem a la seu de Plaça Nova per gaudir amb la família i amics d'una vetllada als espais privilegiats d'aquest emblemàtic edifici.

La #FestaArquitectes2024 està oberta a tots els arquitectes col·legiats i les seves famílies (màxim 2 adults i 4 infants per col·legiat), així com als COAC Estudiants.

L'aforament és limitat, així que inscriu-t'hi ja!

PROGRAMA D’ACTIVITATS

 18 h: ARQUILLIBRES
Es podran adquirir llibres d’arquitectura de segona mà. L'ArquiLlibres és una iniciativa de la Demarcació de Barcelona, de la mà de La Capell, l’Agrupació Sènior/a i l’AJAC, per facilitar la reutilització de llibres d’arquitectura i contribuir a teixir una xarxa entre diferents generacions d’arquitectes. La Capell estarà oberta fins a les 22.30 h.

18.00 h: OBERTURA ESPAIS COL·LEGIALS
Gaudeix de la festa als diferents espais de Plaça Nova –la Sala d'Actes i l'Espai Picasso, la 2a planta amb la terrassa–, la 6a planta, on podràs veure el Llibre d'Or del COAC, la Sala Mirador a la 8a i l’Escola Sert al c. Arcs

18.00 - 0.00 h – EXPERIÈNCIA COAC A LA SALA D’ACTES
Experiència sensorial per endinsar-nos en la ment dels arquitectes, un recorregut que descobrirà alguns dels elements més singulars del COAC i retrà homenatge a l’obra de Coderch -per recordar els 40 anys de la seva mort-, així com el Premi de Paisatge Rosa Barba.

18.00 - 20.00 h – VISITES GUIADES

Es podrà visitar la Biblioteca i l’Arxiu Històric del COAC.
Cal apuntar-se a la festa per fer la visita guiada.
Visita 18 h - Inscripcions
Visita 18.45 h - Inscripcions
Visita 19.30 h - Inscripcions

18.00 - 20.00 h – TALLERS INFANTILS ARQUITECTURA I ROBÒTICA
Taller per a infants de 6 a 10 anys - Inscripcions
Taller per a adolescents d’11 a 15 anys - Inscripcions

22.00 h: BENVINGUDA I SORTEIG
La presidenta de la Demarcació, Sandra Bestraten, i l'equip de Junta Directiva adreçaran unes paraules als assistents. També es farà un sorteig gentilesa de La Capell.

22.30 h: SESSIÓ DJ
La Festa i el ball continuaran a la sala d’actes

01.00 h: FINAL DE FESTA

Durant la festa hi haurà servei de bar a la 2a planta i l’espai Picasso.
A banda, el COAC oferirà un refrigeri gratuït entre les 20.30 i les 22.30 h


CONCURS D'INSTAGRAM

Participa en el concurs de fotografia! Participa-hi, que hi haurà premi!
Properament es publicaran les bases
Durant la festa hi haurà servei de bar a la 2a planta i l’espai Picasso.

Amb el patrocini de:
               
               

Amb la col·laboració de:
           

 
9/05/2024
Tornar
Arquitectura a les Aules

10.000 alumnes de primària i secundària participaran al programa ‘Arquitectura a les Aules’ durant les Setmanes d’Arquitectura

Imatge: 
© Oriol Domínguez
Durant aquest mes de maig, un total de 10.000 alumnes de Primària i Secundària realitzaran tallers d’arquitectura gràcies al programa ‘Arquitectura a les Aules’ del COAC. Des del 2019, més de 300 arquitectes han participat en el projecte, ajudant a que els valors de l'arquitectura arribin a les escoles i la ciutadania.

La iniciativa es durà a 102 centres educatius i s’emmarca en les Setmanes d’Arquitectura de Barcelona, que se celebren entre el 14 de maig i el 28 de juny. Més de 110 arquitectes impartiran 365 tallers d’arquitectura en les pròximes setmanes a la província de Barcelona. Es tracta, bàsicament, d’activitats experiencials a través de les quals es busca que l’alumnat observi, pensi i actuï seguint el fil de l’arquitectura del seu entorn més immediat. En definitiva, que els infants i joves descobreixin una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen cada dia.


Els tallers s’engloben dins de quatre temàtiques:

· Descoberta de l’entorn: activitats enfocades a descobrir el seu barri, per conèixer-ne les activitats que li són pròpies, els serveis que ofereix o l’urbanisme. Un dels tallers, per exemple, planteja la urbanització del seu barri a mida, ideant i pensant quines en són les necessitats i com donar-los resposta.

· Repensar els espais educatius interiors-exteriors: propostes vinculades a l’entorn immediat del centre educatiu i orientades a la millora i transformació dels espais com pot ser, per exemple, el mateix pati de l’escola amb la recerca de propostes per generar zones d’ombres.

· Sostenibilitat i salut: tallers pensats per descobrir com pot l’arquitectura ser sostenible i saludable. Per exemple, a través del coneixement de diversos materials, especialment aquells més tradicionals i naturals.

· Diversitat funcional i accessibilitat i gènere: activitats orientades a l’anàlisi de l’espai escolar per millorar-lo, amb la mirada posada, per exemple, a l’accessibilitat, amb tallers sensorials i vivencials.

Sis anys apropant l’arquitectura a infants i joves
L’èxit del projecte ha permès estendre’l a altres territoris de Catalunya. Enguany, la Demarcació de Lleida s’hi suma per primer cop i serà present a set escoles i instituts amb tallers i xerrades. A més, està previst que en l’edició del curs 2024-2025 s’hi afegeixi la Demarcació de Girona.

El 2019, el COAC va posar en marxa “Arquitectura a les Aules” dins del programa ArquiEscola, amb la voluntat d’apropar aquesta disciplina als més petits. Des que es va iniciar el projecte, ja hi han participat més de 34.000 alumnes de més de 200 escoles i moltes hi han participat en més d'una edició.

El 2020, la COVID-19 va obligar a reconvertir els tallers en propostes en línia, que es poden recuperar accedint a “Aprendre des de Casa” o bé al canal YouTube del COAC. Les imatges i les descripcions dels tallers de tots aquests anys es poden veure a Arquitectura a les Aules 5.0”.
 
 

8/05/2024
Tornar

Porcelanosa i el COAC Girona signen un conveni de col·laboració per promocionar l’arquitectura i la formació continuada

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat dijous 2 de maig, el gerent de Porcelanosa Catalunya, Pedro Marchante Tur, i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Marc Riera i Guix, van signar un conveni de col·laboració amb l'objectiu principal de promoure l'arquitectura i la millora continua en la professió.

A través d'aquesta aliança, Porcelanosa s'implica activament en la programació formativa i en els diversos projectes culturals promoguts per la Demarcació de Girona del COAC, incloent-hi els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, que celebren enguany la seva 26a edició. Al mateix temps, ofereix diverses iniciatives i recursos destinats a enriquir el coneixement tècnic i creatiu dels membres del col·legi, fomentant l'intercanvi d'idees i experiències professionals.

Dins del marc d'aquesta aliança, estan previstes diverses activitats com visites i jornades tècniques, en les quals experts de Porcelanosa Girona compartiran les últimes tendències en materials de construcció, tècniques d'instal·lació i solucions innovadores per a projectes arquitectònics. A més a més, s'organitzaran visites als Showrooms per permetre als arquitectes col·legiats conèixer de primera mà el catàleg de productes i serveis oferts per Porcelanosa Girona, així com els processos de fabricació i qualitat associats.
 

Aquesta col·laboració posa de manifest el compromís compartit de les dues entitats amb l'excel·lència, la innovació i el desenvolupament sostenible dins del camp de l'arquitectura i la construcció.

 

8/05/2024
Tornar
Nit dels Museus 2024

El COAC participa a la Nit dels Museus!

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona
El COAC, de la mà del Centre Obert d’Arquitectura, participa un any més a la Nit dels Museus, amb l’exposició ‘Arquitectura i diumenge’ de Josep Llinàs i l’exposició de la 4a edició de la ‘Mostra d’Arquitectura de Barcelona’. L’esdeveniment se celebrará el proper 18 de maig amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

Les exposicions es podran visitar fins la 1 de la matinada.

'Arquitectura i diumenge' posa el focus en els últims treballs, alguns d‘ells encara en curs, en lloc de repassar antològicament la trajectòria de l’arquitecte.

De fet, s’estructura en quatre parts. Les dues primeres són interpretacions que Llinàs ha fet de l’obra de Jujol. D’una banda, sobre el Moble Mañach, que s’exposa al MNAC i que té el foc, la nit, l’amor i la celebració com a components principals. De l’altra, la seva visió sobre el rètol de la Casa Mañach, en el qual l’escenificació de la lluita entre el foc i l’aigua passa per sobre de la seva funció informativa.
Després, se succeeixen les dues darreres parts de la mostra. La tercera està dedicada al projecte de reforma i remunta a la Gran Via de Barcelona i la quarta última se centra en el projecte al campus de la Universidad Nacional de Colombia a Bogotà.

La 'Mostra d'Arquitectura de Barcelona' exposa de manera lúdica i flexible les diferents obres i treballs presentats al programa “Mostres d’Arquitectura catalana”, en aquest cas la 4a edició de Barcelona, reproduïts en una sèrie de panells que s’ubiquen en els diferents mòduls que conformen l’exposició, convidant al visitant a la interacció, per anar descobrint el material exposat.

 La Nit dels Museus arriba a la 18a edició
La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d'Europa que arriba enguany a la seva 18a edició. Fins a 87 espais museístics de 8 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona obriran les seves portes i hi haurà 171 activitats disponibles entre les 7 de la tarda i la 1 de la matinada.

 

PDF version

Pàgines