Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Casa Barberà

La Delegació del Vallès organitza una visita d'obres a un casa passiva autoconstruïda

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Des de la Delegació del Vallès del COAC, el passat 3 de febrer vam organitzar una visita d'obres a un casa passiva autoconstruïda. El guiatge va anar a càrrec de l'arquitecte Martí Obiols, que va participar activament en el procés d'autoconstrucció. 

La Casa Barberà s'ha realitzat en tan sols 97 dies i ha costat només 70.000€ amb un total de 105 m2 construïts, més una terrassa i un porxo. Això significa un valor d'uns 670€/m2.  

Es tracta d'un projecte senzill, petit i molt econòmic. És un habitatge unifamiliar entre mitgeres, de 2 plantes, ubicat al casc antic de Barberà del Vallès. Tot es va simplificar al màxim: fonamentació, estructura, espais... D'aquesta manera, es va optimitzar el projecte per poder aconseguir fer una casa a baix cost en tan sols 3 mesos.   

Les necessitats programàtiques, de l'entorn i climàtiques han regalat, a més, un espai molt ampli a la planta baixa i unes escales-biblioteca-gelosia molt suggerents.  

Pel gran volum d’inscripcions (gairebé 80 arquitectes) es van crear quatre grups per a la visita. Des de la Delegació volem agrair la predisposició de Martí Obiols en l’organització i guiatge d’aquests grups. 

7/02/2022
Tornar