Sessions d'Urbanisme Comparat: Bèlgica

Imatge: 
© hendryckx (Panoramio)
L'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes (AAUC) reprèn les sessions d’urbanisme comparat. La segona sessió d’aquest quart cicle serà el 12 de novembre i estarà dedicada a Bèlgica. La conferència anirà a càrrec de Kevin Penalva Halpin.

Kevin Penalva Halpin és arquitecte (ETSAB, 2008) i viu a Bèlgica des de 2009. És Master of Human Settlements (2010) i Master of Urbanism and Strategic Planning (2011), per la Katholieke Universiteit Leuven. Des de 2011 treballa a BUUR un dels despatxos d’urbanisme de referència a Flandes i Brussel·les.

El model de dispersió urbana característic de Flandes ha arribat a uns límits insostenibles. Fruit d’una planificació urbana laxa durant les últimes dècades, s’ha tendit a una suburbanització del paisatge amb una ocupació del sòl altíssima i una gran dependència del transport privat.

La sessió es centrarà en donar a conèixer alguns dels instruments de planificació urbana i territorial que ciutats i regions belgues han posat en marxa per redirigir la situació, mitjançant projectes urbans  i estudis estratègics realitzats a la regió de Brussel·les capital i a les ciutats flamenques de Lovaina, Anvers i Genk.  

S’abordarà, també, el rol i acció de diverses agències públiques de planificació urbana, com per exemple la figura del Bouwmeester, per donar a conèixer el seu funcionament i ressaltar-ne pràctiques que poden ser d’interès per al context català.

Versió per a imprimirPDF version