Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Fons Next Generation

Si vols millorar el planeta, rehabilita casa teva

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 2022 serà un any marcat pel desplegament dels fons Next Generation. Les ajudes europees posen el focus en la renovació urbana i, específicament, en la rehabilitació d'edificis, ja que són un dels principals responsables de les emissions de CO2 i del consum energètic. 

Amb un dels parcs edificats més antics d'Europa, on el 70% dels edificis són anteriors a 1980, Espanya destinarà part dels fons Next Generation a sis programes d'ajuda per a la rehabilitació residencial i la construcció d'habitatge social

Quins són els beneficis?

Un dels objectius de les ajudes és rehabilitar edificis unifamiliars i plurifamiliars per tal de millorar-ne l'eficiència energètica. Aquestes actuacions comporten una important reducció del consum energètic i, per tant, de la despesa, a més a més de proporcionar confort i millorar, en conseqüència, la qualitat de vida de les persones que hi viuen.

Consulta la Guia ciutadana d'impuls a la rehabilitació, on trobaràs informació detallada sobre els avantatges de la rehabilitació, així com els passos a seguir per rehabilitar el teu edifici, els diferents agents implicats en el procés i els possibles mecanismes de finançament. 


Com funcionen els ajuts?

Concretament, el programa número 3 es focalitza en les actuacions de rehabilitació als edificis, amb millores que afecten tant l’envolupant (façanes, finestres, cobertes) com les instal·lacions. 

Per tal de sol·licitar l’ajut, es necessitarà un projecte tècnic, un Certificat d’Eficiència Energètica de l'edifici en el seu estat actual, i un Informe d'Inspecció Tècnica de l'Edifici (ITE), entre d'altres. El projecte com a mínim ha de resoldre dos punts: la reducció d’un 30% o més en el consum d’energia primària no renovable, i la reducció de la demanda energètica anual de calefacció i refrigeració entre un 25 i un 35% dependent de la zona climàtica.

La quantia de la subvenció és d’entre un 40 i un 80% segons el percentatge d’assoliment d’estalvi energètic, i pot arribar fins i tot al 100% en situacions de vulnerabilitat de la comunitat de propietaris. A més, els honoraris de la redacció del projecte i la direcció d’obra també són subvencionables.

Un altre avantatge és que existeix la possibilitat de finançar el 100% de les obres abans del seu inici i començar a pagar un cop hagin finalitzat durant un període de 10 anys.


Com et pot ajudar un arquitecte/a?

Aquesta és una gran oportunitat per rehabilitar el teu edifici d'habitatges i millorar-ne la sostenibilitat, i els arquitectes et podem ajudar a fer-ho de la millor manera possible.

Amb contrastada experiència i expertesa, els arquitectes oferim una mirada integral de les intervencions, on l’eficiència energètica i la integració d’energies renovables siguin aspectes rellevants, i posant la salut i el confort de les persones en primer terme.  Per això, un projecte realitzat per un arquitecte/a t’ofereix les màximes garanties de qualitat en relació amb els estàndards europeus.

Des del COAC t'ajudem a trobar el millor professional per al teu projecte.

Tens dubtes?

Envia'ns la teva consulta i ens posarem en contacte el més aviat possible.
 
28/12/2021
Tornar