Rafael Moneo i Benedetta Tagliabue

Primera sessió del Cicle d'Homenatge a Enric Miralles, amb Rafael Moneo i Benedetta Tagliabue

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 3 de juny a les 17.30 h arrenca el cicle de xerrades en línia amb el qual el COAC se suma als actes que commemoren els 20 anys de la mort d’Enric Miralles, un dels arquitectes més rellevants dels darrers temps. En aquesta primera sessió comptarem amb la participació dels arquitectes Rafael Moneo i Benedetta Tagliabue

Rafael Moneo
, va estudiar a l’Escola d’Arquitectura de Madrid (1961), i va obtenir la càtedra d’Elements de Composició tant a la ESTAB (1970) com a Madrid (1980). Va ser professor de doctorat d’Enric Miralles a la ETSAB i membre del jurat de la seva tesi doctoral. A l’actualitat és Josep Lluis Sert Emeritus Professor of Architecture a la Graduate School of Design de Harvard.

Arquitecte de renom internacional amb projectes com l’ampliació del Museu del Prado, la catedral de Los Ángeles, el Kursaal de San Sebastià o el Museu d’Art Romà de Mèrida,  l’activitat de Rafael Moneo també es desenvolupa com a conferenciant i crític en nombroses revistes professionals, com Arquitecturas Bis de la que és cofundador.

Benedetta Tagliabue, arquitecta internacionalment reconeguda, amb obres i encàrrecs arreu del món, fundadora amb Enric Miralles de l'estudi internacional Miralles Tagliabue EMBT el 1991, amb seus a Barcelona, ​​Xangai i Paris. Entre les seves obres més destacades es troben el Parlament d'Edimburg, el mercat de Santa Caterina, la seu de Gas Natural i el Parc de Diagonal Mar a Barcelona, ​​i el Pavelló d'Espanya a l'Exposició Universal de Xangai 2010.

Tagliabue combina la seva activitat com a arquitecta amb la de docent  a escoles internacionals i universitats, així com a participar de jurat en els més prestigiosos premis internacionals. També és fundadora i directora de la Fundació Enric Miralles, amb l'objectiu de promoure l'arquitectura experimental en l'esperit del seu desaparegut marit i soci Enric Miralles.


Cal inscripció prèvia
.
Les persones inscrites rebran un correu electrònic amb l'enllaç per accedir a la sessió en línia.


Amb el suport de: 
  

Amb el patrocini de:
 
Versió per a imprimirPDF version