Concert amb el Grupo SIFU al COAC

El COAC i el Grupo SIFU, junts per donar visibilitat a l’accessibilitat universal

Imatge: 
Dos músics durant el concert que el COAC i el Grupo SIFU van organitzar per promoure l'accessibilitat © Grupo SIFU
Amb motiu del conveni signat entre el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el Grupo SIFU, les dues institucions organitzen els Esmorzars 360+5, una iniciativa pionera que reunirà experts de diferents sectors per debatre sobre la situació actual i els reptes de futur en l’accessibilitat.

Al llarg de l’any es convocaran trobades adreçades a promotors, constructors, interioristes, directors de comunicació, entitats de l’àmbit del transport i la mobilitat, mútues i professionals de la prevenció de riscos laborals. 

El conveni és el resultat de diverses col·laboracions que les dues institucions han dut a terme els darrers mesos. El passat mes de desembre i aquest mes de febrer, es van organitzar dos concerts amb músics amb diverses (dis)capacitats amb l'objectiu de de sensibilitzar, conscienciar i orientar en l’àmbit de la (dis)capacitat i accessibilitat universal.


Millorar l'accessibilitat 

L’accessibilitat universal no se centra únicament en les persones amb discapacitat, sinó que cobreix de manera integral qualsevol mena de barrera. Així doncs, pot centrar-se en àmbits com el transport, l’entorn web, l’arquitectura, els productes, els serveis i l’atenció específica. Cal tenir en compte que a escala mundial, un 15% de la població pateix alguna discapacitat i que, troba alguna limitació en l'accés a diferents espais. Això es tradueix en el fet que el 40% de la població mundial té impediments a l'hora de realitzar activitats quotidianes. A més, al món hi viuen més de 900 milions d'individus de més de 60 anys, una xifra que augmentarà fins als 2.000 milions el 2050.

Accessibilitat 360+5
El Grupo SIFU treballa per la integració sociolaboral de persones amb discapacitat i per aquest motiu va crear l’any passat la nova línia d’Accessibilitat Universal amb el nom d’Accessibilitat 360+5. L’objectiu és oferir una visió de 360 graus, els 365 dies de l’any i afectant els 5 sentits.
4/03/2020
Tornar