Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Un grup d'alumnes fent el taller de bambú al pati del centre

El COAC col·labora amb l’IES Josep Lluís Sert de Castelldefels per transformar el pati del centre en un espai per fer-hi classe

Imatge: 
© Greta Tresserra
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a través del seu Grup d’Arquitectes del Baix Llobregat, i l’IES Josep Lluís Sert de Castelldefels han impulsat conjuntament un projecte per adaptar el pati del centre educatiu a la COVID-19 i habilitar-lo així per poder-hi fer classe.

Entre el 23 d'octubre i el 6 de novembre, els alumnes de l'institut han participat en un taller de bambú, dirigit per l'arquitecta Greta Tresserra, gràcies al qual s'han construït peces de mobiliari per al pati del centre, un espai de grans dimensions.

Amb l’objectiu d’afavorir les activitats a l’aire lliure per mitigar el contagi de la COVID-19 i millorar la qualitat del pati, més de 80 estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius  (en aquest cas provinents de l'IES Provençana) han construït una estructura de pòrtics amb bancs i pèrgoles amb espais per seure per tal de generar zones d’ombra. Una activitat que, a més a més, els ha permès conèixer les principals característiques del bambú, un material resistent, versàtil i molt sostenible, i apropar-los conceptes d'arquitectura.

La iniciativa s’emmarca en el context de la crisi sanitària i la situació d’emergència generada per la COVID-19, que està obligant els centres a repensar i adaptar els seus espais educatius. Per això, el projecte vol posar èmfasi en la necessitat de crear ponts entre la comunitat educativa i l’arquitectura que afavoreixin aquests canvis.

Sandra Bestraten, presidenta de la demarcació de Barcelona del COAC, remarca en aquest sentit "la importància de poder comptar amb professionals de l'arquitectura per treballar l'adaptació dels espais i gestionar-los de forma òptima". 

 Nous espais, nous aprenentatges
Ja fa temps que el COAC ha assumit el compromís de treballar amb el col·lectiu docent per adaptar els espais escolars a les noves tendències educatives. N’és un bon exemple la jornada ‘Nous espais, nous aprenentatges’, que va organitzar el 2019 de la mà del departament d’Educació, amb el qual des d’aleshores col·labora.

Agraïments:
Coordinació del taller: Greta Tresserra, Marcel Sentís, Raquel Gonta Maria Sabato, Lorenzo Salinas, Luisa Possobom
Grup Arquitectes del Baix Llobregat: Neus Querol
Professors de l'IES Josep Lluís Sert: Joan Manuel Cazorla, Pere Aguiló, Cristian Tirado, Tania Zafra, Enric González, Esther Gil, M. Evarista García-Peña, Óscar Lechuga, Jordi Navarro.
Professors de l'IES Provençana: Paco Sanchez, Sonsoles Puntos, Ramon Tor (FP Edificació)

4/11/2020
Tornar