Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Creu de Sant Jordi

El COAC, distingit amb la Creu de Sant Jordi 2021

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya és una de les entitats distingides aquest 2021 amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. El reconeixement li ha estat concedit per tota l’acció cultural que duu a terme el COAC al llarg dels anys per situar els valors de l’arquitectura i la professió en la societat.

El Govern ha aprovat avui dimarts 30 de novembre atorgar la Creu de Sant Jordi a 20 persones i 10 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre les entitats que reben la Creu de Sant Jordi hi ha el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

D’aquesta manera, la Generalitat reconeix el COAC “pel recorregut de 90 anys d’història i per la tasca de situar els valors de l’arquitectura i la professió a la societat, a través de la defensa i la projecció del col·lectiu vinculat a l’arquitectura de Catalunya. Per ser un referent per als col·legis professionals d’arreu i haver impulsat l’Arxiu Històric del Col·legi, de més de 50 anys de trajectòria, i la seva biblioteca, la segona d’Europa en nombre de volums sobre arquitectura, amb més de 180.000 referències. Per la labor de custòdia acurada i la difusió d’aquest material de projectes tècnics, urbanístics i fotogràfics, clau per a arquitectes i historiadors i que prestigia l’arquitectura catalana”.

L’arquitectura és cultura
La Creu de Sant Jordi reforça encara més la tasca del COAC duta a terme al llarg dels anys al servei de la cultura arquitectònica. Així, la distinció se suma al Premi Nacional de Cultura rebut el 2019 com a reconeixement pel paper de l’arquitectura en la societat, especialment en la seva dimensió cultural.

Sota aquesta mateixa premissa que l’arquitectura és cultura, enguany el COAC ha engegat el Centre Obert d’Arquitectura, un nou interlocutor cultural concebut com a espai de coneixement i cultura arquitectònics per estimular els vincles de l’arquitectura amb la societat, fomentar la recerca i potenciar el seu paper innovador i internacional.

La degana del COAC, Assumpció Puig, ha destacat que “distincions com aquesta donen raó de ser a l’acció cultural duta a terme al llarg de la nostra història” i ha subratllat que “seguirem apostant pel valor cultural de l’arquitectura i el seu paper transformador de les ciutats, amb l’impuls i repte que tenim per davant per intensificar l’arquitectura de casa nostra com a referent internacional”, en una clara referència a la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura de Barcelona l’any 2026.

Un dels màxims reconeixements de la Generalitat
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

30/11/2021
Tornar