Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Projecte de remodelació del jardí del restaurant Paradís. Fons Joaquim Maria Casamor d'Espona

Mor l'arquitecte Joaquim Maria Casamor

Imatge: 
© Projecte de remodelació del jardí del restaurant Paradís. Fons Joaquim Maria Casamor d'Espona. Arxiu Històric del COAC
L’arquitecte Joaquim Maria Casamor d’Espona va morir el passat 17 de juliol als 99 anys d’edat.

Casamor va estudiar arquitectura a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, on es va titular el 1948. L'any 1954 va entrar a formar part de la Junta de Govern del Col·legi d'Arquitectes com a vicesecretari quan Manuel de Solà-Morales de Rosselló n’era el degà (1954-1964).

La seva carrera queda lligada a l’espai públic urbà de Barcelona, del qual va ocupar-se’n àmpliament. L'any 1955 va entrar a treballar al departament de Parcs i Jardins del consistori i el 1968 en va assolir la direcció, càrrec que va ocupar fins a la seva jubilació, el 1986.

Casamor va ocupar-se del disseny de bona part dels jardins de la ciutat, destacant els jardins de Montjuïc. També va ser el responsable del disseny de parcs com el del Putxet, la Guineueta o el de Vil·la Amèlia i en va restaurar d'altres, com el Parc del Laberint d'Horta, el Parc de les Aigües i el del Turó de la Peira. Així mateix, també va ser el responsable de l'execució del projecte de Nicolau Rubió i Tudurí per a la plaça Gaudí.

L'any 2000, Casamor va donar el seu arxiu professional a l'Arxiu Històric del COAC. 

Descansi en pau.


18/07/2019
Tornar