Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Jordi Bonet Armengol, en una imatge el 2006

Mor Jordi Bonet Armengol, artífex de la continuació de les obres de la Sagrada Família

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Jordi Bonet Armengol (1925-2022) va morir el passat 20 de juny. Arquitecte atípic de la seva generació i contemporani d’Oriol Bohigas, Jordi Bonet Armengol es va distingir per tenir una carrera àmplia i dilatada que va contemplar molts edificis de moltes tipologies diferents i que quedarà marcada, no obstant, per una sola obra. I és que ell serà per sempre l’arquitecte que va donar l’impuls definitiu per acabar la Sagrada Família d'Antoni Gaudí.

Bonet, nascut a Barcelona el 1925, es va llicenciar com a arquitecte el 1949 i es va doctorar el 1965, després d’exercir el càrrec de director general de Patrimoni Artístic de la Generalitat (1981-1984). Fill de Lluís Bonet Garí, l’arquitecte que va continuar les obres del temple després del desastre de la Guerra Civil, conjuntament amb Isidre Puig Boada, Domènec Sugrañes i Francesc Quintana. Bonet Armengol va heretar-ne l’encàrrec, construint més que tots els seus predecessors plegats després de culminar la feina heroica de reconstruir el projecte original. Va ser l’any 1985 quan va entrar a formar part de l'equip que dirigia les obres de la basílica de la Sagrada Família, tasca que va portar a terme fins al 2012.

Organitzador infatigable, no va acontentar-se amb refer-lo a nivell teòric: va posar les bases de la viabilitat d’aquest projecte, va recabar fons, constribuir al caràcter de símbol global i, finalment, acabar la nau principal del projecte: Jordi Bonet Armengol no ha pogut veure l’edifici acabat per fora, però si per dins. 

Bonet Armengol va ser un arquitecte molt complert: posseïdor d’una carrera que el va portar a construir habitatges, naus industrials i edificis singulars tan remarcables com l’Auditori Pau Casals del Vendrell, ubicat al barri de Sant Salvador, l'Auditori de Tortosa,o en el camp de l'arquitectura religiosa, la Parròquia de Sant Medir a Barcelona, ubicada en una mançana que va completar amb uns interessants edificis d’habitatge, un interessant auditori i un campanar que ja és el símbol del barri.

Tanmateix, Bonet Armengol ha estat, sobretot, un gran estudiós de Gaudí. Va ser capaç d’entendre i organitzar el geni modernista, de donar valor de sèrie a la seva obra en la seva pròpia carrera i d’enfrontar-se amb èxit amb la seva obra principal. 

Descansi en pau.

21/06/2022
Tornar