Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Ricardo Bofill

Mor l'arquitecte Ricardo Bofill

Imatge: 
Ricardo Bofill © Universitat Politècnica de Catalunya
L'arquitecte i urbanista Ricardo Bofill ha mort a Barcelona el 14 de gener, a l'edat de 82 anys. Considerat l'arquitecte català més internacional, Bofill va revolucionar l'arquitectura ultrapassant fronteres, i serà recordat per la seva creació visionària i innovadora.

Ricardo Bofill Levi es va matricular a l'ETSAB l'any 1957 i va finalitzar els seus estudis a Suïssa, on es va graduar en Urbanisme i Arquitectura a l’Haute École du Paysage, d’Ingénierie et d’Architecture de Genève. El 1963 va reunir a Barcelona un equip de joves formats en diferents disciplines −arquitectura, urbanisme, enginyeria, sociologia, filosofia, literatura i cinema−, el germen de l’actual Ricardo Bofill Taller d’Arquitectura (RBTA). Des d’aquest estudi, ubicat en una antiga fàbrica de ciment a Sant Just Desvern, s’han realitzat un miler de projectes arquitectònics de diferent naturalesa a més de 40 països del món.

50 anys de creació arquitectònica arreu del món
Entre els seus projectes més reconeguts hi trobem l’edifici d’apartaments Walden 7, a Sant Just Desvern (1974); la prolongació de la Castellana, a Madrid (1997); les seus corporatives de Shiseido a Tòquio (2001) i de Cartier a París (2002); el Teatre Nacional de Catalunya (1997) i l’Hotel Vela (2008), a Barcelona; i la Terminal 1 de l’Aeroport del Prat (2010). L'arquitecte barceloní va destacar, especialment, amb els seus projectes d'habitatge social a diferents escales: Les Arcades du Lac, a Saint-Quentin-en-Yvelines (1982); Les Espaces d’Abraxas, a Marne-la Vallée (1982); i el barri d’Antigone, a Montpellier (1999), entre d'altres.


Al llarg de la seva trajectòria, Bofill ha rebut nombrosos premis i reconeixements, com la Creu de Sant Jordi, el Vittorio de Sica Architecture Prize i la distinció Honoris Causa per la Universitat Politècnica de Catalunya i les universitats d’Hamburg, a Alemanya, i Metz, a França. A més, ha estat designat membre honorari de l'American Institute of Architects i Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres de França, entre d’altres.

Comiat i homenatge
Per acomiadar Ricardo Bofill, els dies 26 i 27 de gener se celebrarà un acte a l'emblemàtica seu de l'estudi, al qual amics, familiars i admiradors podran assistir per retre homenatge a l'arquitecte.
14/01/2022
Tornar