Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dc, 24 juliol fins Dv, 06 setembre
De dilluns a divendres...

Exposició: Projectes presentats al Concurs de...

Exposició: Projectes presentats...

Escola Industrial

Quin paper ha de tenir el Recinte de l’Escola Industrial en l’ampliació de l’Hospital Clínic?

Imatge: 
Escola Industrial, pati de l'Escola del Treball © Wikimedia
En els darrers mesos ha transcendit la voluntat de les administracions d’abordar l’ampliació de l’Hospital Clínic de Barcelona aprofitant l’emblemàtic recinte de l’Escola Industrial.

Conscients de la gran necessitat de poder ampliar i millorar les instal·lacions d’aquest complex sanitari de referència, i amb el convenciment que el projecte suposa un gran repte per a la ciutat, diverses entitats i associacions veïnals han presentat la plataforma cívica “Un nou Clínic és possible, salvant el Recinte de l’Escola Industrial”.

SOS Monuments, la Coordinadora Esportiva de l’Escola Industrial, les Associacions de Veïnes i Veïns de l’Esquerra i de la Dreta de l’Eixample, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes del COAC i l’Agrupació d’Arquitectes en Defensa del Patrimoni són les entitats que en formen part.

Espai de reflexió i debat
L’objectiu final és aportar reflexió i coneixement en un projecte molt rellevant per a la ciutat en els propers anys. “Un nou Clínic és possible” és un espai de debat que aglutina diferents punts de vista, com ara el valor arquitectònic i patrimonial del recinte de l’Escola Industrial o la preservació d’un espai públic i equipament per al barri, amb la funció social vertebradora que se’n deriva.

Així, des de la plataforma es proposa:

- Fer difusió del valor patrimonial dels dos recintes i la seva importància en l’eix verd del carrer Rosselló, vertebrador d’equipaments i espais públics del barri.
- Dotar al Recinte de l’Escola Industrial de la protecció patrimonial BCIN.
- Garantir la permeabilitat de l’espai públic del Recinte, com és en l’actualitat, i dinamitzar els diferents usos que puguin ser compatibles.
- Esgotar totes les alternatives possibles de transformació de l’actual Clínic, optimitzant els seus espais o redefinint la seva volumetria actual.- Realitzar estudis de viabilitat, sostenibilitat, mobilitat i necessitat de les ampliacions del Nou Clínic.

Proper debat
El COAC, en el seu paper de fomentar els debats, està parlant amb les Administracions implicades per organitzar una sessió de reflexió que aporti visió professional i posi sobre la taula les alternatives que serveixin millor a les necessitats i objectius de tothom.
9/09/2020
Tornar