Decàleg de la Comissió de Dones i Igualtat

El COAC s’adhereix al decàleg per la igualtat de gènere de la Intercol·legial

Imatge: 
© Freepik
La Junta del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va aprovar el passat 15 de maig l’adhesió del COAC al decàleg de la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.


Sota el nom  “El nostre clam per la igualtat”, el document recull 10 recomanacions per garantir un tracte equitatiu entre homes i dones dins el món professional i eliminar la discriminació per raó de gènere, en sintonia amb altres associacions i moviments feministes.

En aquesta línia, el COAC es compromet a garantir la presència de dones col·legiades dins els òrgans de govern, evitar la discriminació salarial i superar la divisió de rols entre homes i dones, així com promoure l’ús d’un llenguatge no sexista i afavorir la comunicació inclusiva. També es compromet a actuar contra la violència de gènere i a impulsar diverses accions de sensibilització davant aquestes situacions.

L’objectiu és que aquest decàleg viu i en construcció sigui un full de ruta obert que s’incorpori i es desenvolupi dins de l’agenda dels col·legis professionals com a element transformador, cap a una vida professional que defensi i valori l’aportació de les dones i sigui un motor d’evolució cap a una societat més justa i equitativa.

Consulta els 10 punts del decàleg “El nostre clam per la igualtat”.

12/07/2019
Tornar