Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Luis Alonso

Mor l'arquitecte Luis Alonso

Imatge: 
© Alonso Balaguer Arquitectes Associats
L’arquitecte Luis Alonso ha mort el dia 14 d’octubre als 66 anys. Alonso va desenvolupar la seva intensa activitat professional conjuntament amb Sergi Balaguer, el seu soci de tota la vida, al capdavant de l’estudi Alonso & Balaguer Arquitectes Associats des de 1978, un estudi internacional amb seu a sis països que va desenvolupar projectes a 12 països diferents.

Alonso & Balaguer van desenvolupar molts tipus diferents de programes a totes les escales, des d’interiorisme fins a grans equipaments públics i privats, passant per encàrrecs tan singulars com un vaixell. El seu camp d’expertesa principal va ser l’arquitectura esportiva, amb diversos complexos internacionals. Alonso & Balaguer ha estat un estudi d’arquitectura amb una clara estructura empresarial, una estructura dotada d’eines de gestió que els permetessin afrontar diversos grans encàrrecs de manera simultània.

D'entre la seva obra, destaca l’Hotel Hesperia a l'Hospitalet de Llobregat, projectat conjuntament amb Richard Rogers, que forma part del sistema d’edificis que reben al visitant i li indiquen que és a Barcelona quan arriba des de l’aeroport. Un complex d’habitatges a la Plaça Europa, ubicada uns centenars de metres més endavant, complementa aquesta funció. El mateix equip també es va encarregar de la reforma de la Plaça de Toros de Les Arenes. Convertida en un centre comercial, és un important reclam turístic i comercial urbà que, a més, prepara l’accés a la fira i es complementa amb ella. Els cellers Protos de Peñafiel, important peça de paisatge, també és una de les obres estacades de l’equip. Ja en solitari, projectes com el CIMA de Barcelona, l’Hotel Ohla o els diversos spas que van construir per tot el món es van convertir en referents de ciutat i de lleure. De la seva etapa internacional destaquen obres com la Torre Bacatá, a Bogotá, que amb els seus 250 metres presideix la capital colombiana.

Luis Alonso ha mort a Santiago de Xile, ciutat on l’estudi tenia una de les seves seus i on va viure els últims anys. DEP.
 
 
 
14/10/2021
Tornar