Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dm, 27 setembre fins Dm, 11 octubre
Dimarts de 15:00 h a...

Obertes les inscripcions per al curs de càlcul i disseny...

Obertes les inscripcions per al...

Conferència: Els col·legis professionals en l’Estat propi

Conferència: Els col·legis professionals en l’Estat propi

Imatge: 
© Ajuntament de Manresa
El conseller de Justícia, Germà Gordó, en el marc de la conferència Els col·legis professionals en l’Estat propi, organitzada per la Intercol·legial Tècnica de la Catalunya Central el 4 de novmebre, va dibuixar les línies mestres dels col·legis professionals en un Estat propi per a Catalunya. Gordó va asseverar que una de les mesures a impulsar en aquest sentit seria la de “delegar competències de l’Administració per aprofitar tot allò que ja té de bo la societat”. En aquest sentit, el titular de Justícia va especificar aquesta necessitat donat que “ja són corporacions de dret públic, amb implantació i arrelament al territori i amb excel·lents professionals”, al servei de professionals i ciutadans.  

 
Germà Gordó també va destacar que, si Catalunya tingués un Estat propi, “hauríem impulsat el mateix projecte de llei de col·legis professionals que hem tirat endavant corporacions i Govern” i que es va aprovar en el Consell Executiu del passat 21 d’octubre i del que el conseller en va destacar, en la seva intervenció, els punts principals. “Entre les coses que caldria afegir – i que ara no són competència de la Generalitat – és allò que fa referència als col·legis de col·legiació obligatòria”, va precisar Gordó que, alhora, va alertar de la possibilitat de que la nova llei catalana acabi al Tribunal Constitucional.

Germà Gordó va recordar que amb el projecte de Llei d’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals que es va aprovar el mes passat, Govern i col·legis el que impulsen és “regular unes corporacions de dret públic modernes per satisfer plenament els drets de les persones consumidores i defensar millor els interessos professionals de les persones que s’hi integren.” Tanmateix, el titular de Justícia va detallar que “la Llei garanteix la independència d’aquestes corporacions respecte de l’Administració i potencia el seu funcionament, d’acord amb els principis d’atribució de competències pròpies, objectivitat en la seva actuació i necessària transparència en els seus òrgans de govern.”

El conseller de Justícia també va voler posar de manifest que, en un Estat propi, “nosaltres podríem defensar millor a Europa els interessos dels nostres col·legis, dels seus professionals i dels ciutadanes i les ciutadanes”. “Podríem deixar clar que són una mostra de la salut de la societat catalana, una eina fonamental de defensa dels interessos dels professionals i un dels millors garants de la seguretat dels ciutadans com a usuaris de serveis professionals”, va detallar Gordó.

Més enllà de l'eix central de la seva intervenció, el conseller Gordó va aprofitar per recordar que “els col.legis professionals representen a més de 200.000 professionals i que suposen el 9% del Producte Interior del país”. I, de nou,  va emfatitzar el paper que han tingut els col·legis professionals en la història de la nació catalana, i va recordar que “en moments en que Catalunya no tenia estructures d’Estat, la nació s’organitzava en ateneus, acadèmies i col·legis professionals, creant allò que les estructures polítiques i administratives no podien fer”. 

5/11/2014
Tornar