Diàleg: La influència entre art i arquitectura

Imatge: 
© Rafael Vargas
El 19 d’octubre, amb motiu de la inauguració de la nova il·luminació dels frisos de l’espai Picasso, es durà a terme a la seu del COAC a plaça Nova un diàleg sobre art i arquitectura.

L’acte comptarà amb la participació de Bartomeu Marí, comissari independent, i Guillermo Zuaznábar, professor de Teoria de l’Art i Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.

Als anys cinquanta del segle passat era habitual la integració de les arts. Un exemple clar es troba a la seu del COAC a plaça Nova, amb els frisos de Picasso a la façana exterior i interior de l'edifici. Els plafons de formigó van ser dibuixats sobre llenç per Pablo Picasso i, posteriorment, realitzats “in situ” amb sorrejat a alta pressió per l’escultor noruec Carl Nesjar, l’any 1962.

Aquesta influència mutua entre ambdues disciplines, art i arquitectura, ha perdurat al llarg dels anys, tenint els artistes l'espai com a element de treball per a les seves obres i els arquitectes incorporen l'art en els seus projectes.

Homenatge a Carl Nesjar
Com a homenatge a l'escultor, mort el passat 23 de maig, l’acte està concebut també com a cloenda de l’exposició Col·leccions COAC.05 / Nesjar i Picasso al COAC, que s'ha pogut visitar a l'Altell del 5 al 19 d'octubre de 2015.

FLUVIA, empresa del grup SIMON il·lumina els frisos de Picasso
La instal·lació de la nova il·luminació dels frisos, realitzada amb la colaboració de l'empresa FLUVIA, compta amb un innovador sistema que permet una alta eficiència lumínica així com la visualització de les tonalitats reals de l’obra de Picasso i Nesjar.
Veure el vídeo del diàleg:
Versió per a imprimirPDF version