Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Cirkelbroen

La ciutat de Copenhaguen acull el Congrés de la UIA 2023

Imatge: 
© Cirkelbroen, Olafur Eliasson. Fotografia: Susanne Nilsson (Flickr)
La Unió Internacional d'Arquitectes (UIA) celebrarà el seu Congrés Mundial a la ciutat de Copenhaguen el proper mes de juliol. Sota el títol "Futurs sostenibles. No deixar ningú enrere", l'esdeveniment aspira a fer de l'arquitectura una eina central per a assolir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU.

Del 2 al 6 de juliol, la capital danesa acollirà més de 100 sessions al voltant de 6 temes, basats en el compromís amb la sostenibilitat mediambiental i social: Adaptació climàtica, Repensar els recursos, Comunitats resilients, Salut, Inclusivitat i Col·laboracions per al canvi. El programa compta amb la participació de destacats ponents, entre els quals els arquitectes Bjarke Ingels, Francis Kéré o Dorte Mandrup. Moderarà les xerrades Connie Hedegaard, excomissària europea d'Acció pel Clima. A més, s'han organitzat una sèrie d'actes paral·lels, amb tours d'arquitectura i altres esdeveniments socials.

Inscripció anticipada
Fins al 31 de març podeu obtenir preu reduït en la inscripció a través del web del Congrés.

Coincidint amb la celebració del Congrés, Copenhaguen ha estat designada Capital Mundial de l'Arquitectura UIA-UNESCO 2023. Durant tot l'any s'ha obert un programa d'activitats que inclou exposicions, debats, conferències, tallers i visites guiades en bicicleta. Entre altres iniciatives, s'ha publicat la "Architects’ Guide to Copenhagen", en la qual els arquitectes locals Anders Lendager i Sofie Lund Michaelsen ens expliquen què fa de Copenhaguen una ciutat especial.

Barcelona escalfa motors per al 2026
La següent edició del Congrés de la UIA se celebrarà a Barcelona el 2026, any en què la ciutat comtal serà Capital Mundial de l'Arquitectura. Barcelona tornarà a ser epicentre mundial de l’arquitectura, trenta anys després d'acollir el Congrés de 1996. La nominació de Barcelona, promoguda pel COAC, el CSCAE, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, va imposar-se com a guanyadora durant l'Assemblea General de la UIA celebrada a Rio de Janeiro el 2021.

L’esdeveniment suposa una gran oportunitat per enfortir el nostre paper com a centre de producció i pensament de l’arquitectura i del disseny urbà contemporanis, i servirà per posar de relleu el paper de l’arquitectura i l’urbanisme en la configuració d’un nou model de ciutat que doni resposta als reptes actuals. Juntament amb el Congrés, que coordinarà el COAC amb el suport del CSCAE, al llarg de tot l’any 2026 se celebraran multitud d’activitats culturals amb l’objectiu de traslladar al conjunt de la societat la importància i el valor de l’arquitectura.
13/03/2023
Tornar