Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Actes desembre

Arriba el "No t'ho perdis!" del mes de desembre

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Arriba un desembre diferent, el més diferent de les nostres vides, i, encara semiconfinats, el COAC us proposa un seguit d’actes i conferències, alguns presencials i d’altres online, que ens permetran viure l’arquitectura. Comencem amb les propostes. 

El Massís de les Gavarres és una zona relativament buida al bell mig d’una àrea molt densa, una zona de terreny boscós i tot de turons que delimiten la línia de costa del Baix Empordà. Allà se celebra el festival de Land Art Art & Gavarres, que es pot seguir presencialment amb seguretat. Us convidem a descobrir els seus actes i a anar-hi fins a finals de mes. 

Seguint amb les exposicions presencials, la seu del COAC a Manresa acull l'exposició de fotografies del 5è Concurs Fotogràfic de les Comarques Centrals: bon nivell de fotografies que revelen mirades diferents sobre les nostres arquitectures i els nostres paisatges. 

Si ens quedem a Barcelona tenim dues propostes per a vosaltres: la primera d’elles és la que s’exhibeix actualment al Pavelló Mies van der Rohe: "Artists in Architecture. Reactivant cases modernes europees". Una intervenció que l’arquitecte Ben Weir presenta com a clausura de la seva residència artística a Barcelona. I ha tingut tota la Casa Vilaró de Sixte Illescas per inspirar-se.

També a Barcelona, però de manera virtual, l’Arxiu Fotogràfic de la ciutat ens ofereix una exposició de fotografies del Poble Espanyol. El Poble Espanyol és un projecte contemporani al Pavelló Mies van der Rohe que va requerir d’una potent investigació sobre el patrimoni i un intens projecte per a seleccionar-ho i posar-ho tot d’acord. La seva qualitat, malgrat ser un dels projectes més exitosos des de la seva inauguració fins avui dia, és tan indiscutible com poc reconeguda. 

Seguim amb la programació online: La Demarcació de Tarragona del COAC organitza al llarg d’aquest mes unes jornades sobre intervencions en patis escolars. Les sessions aniran del 3 al 17 de de desembre i tocaran diversos aspectes de com intervenir en aquests tipus d’espais. 

Entroncant amb les jornades anteriors, l’Existenzminimum és un dels orígens de l’arquitectura social contemporània, una de les experiències més exitoses i on més energia es va abocar. L'Existenzminimum, els interiors i la identitat social són els protagonistes d’una jornada que tindrà lloc el dia 3 i es retransmetrà en directe. Consistirà en tres ponències i un debat que se celebraran a la Biblioteca del Bon Pastor. Organitza el MUHBA.

Acabant amb els cursets (i lligant amb el Land Art) l’AADIPA organitza enguany un Curset de Patrimoni online centrat en el paisatge industrial. L'objectiu de les jornades, que se celebraran del 17 al 19 de desembre, és establir diferents eines per al coneixement, difusió, protecció, rehabilitació, utilització i conservació del paisatge industrial i el seu patrimoni arquitectònic, així com plantejar usos i activitats d'acord amb la seva funció i ús inicial.

Per últim, les conferències: La Salle organitza les seves CulturTalks i noms de primeríssima línia conferenciaran sobre les seves línies de treball recents. Seguir-les serà imprescindible si volem estar a l’última del que fan noms com Batlle i Roig i Arquitecturia. 

Per últim us proposem una raresa: l’artista Joan Fontcuberta farà el dia 9 una conferència online per a la Demarcació de Girona del COAC, que quedarà al seu canal Youtube, titulada “Del Daguerrotip al Google Street View: arquitectura i paisatge urbà”

Trobareu informació sobre totes aquestes propostes i moltes altres al web de l'Agenda d'Arquitectura. També podeu escoltar el podcast del "No t'ho perdis" al Perspectiva de Catalunya Ràdio.

Gaudiu d'un desembre tan bo com permetin les circumstàncies!

2/12/2020
Tornar