Comença la 8a Biennal Europea del Paisatge

Comença la 8a Biennal Europea del Paisatge

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Durant tres dies, 25, 26 i 27 de setembre, se celebra a Barcelona (al petit Palau del Palau de la Música Catalana) la 8a Biennal del Paisatge, enguany sota el lema ‘Un paisatge per a tu’.

La Biennal es reivindica tant com a catalitzador de dubtes, com a impulsora d'il•lusions i de canvis en l'àmbit del paisatgisme, en unes circumstàncies en què les disciplines territorials i culturals oscil•len entre la sotsobre i l'emergència.

És davant de la inquietud de trobar noves vies d'acció, d'explorar camps potser inhòspits, de repensar antigues certeses, o d'assegurar certes sensibilitats necessàries, que es convoca la present edició del certamen, per ser presents en la discussió del que ha de ser el Paisatge ara dins un context internacional, per preveure un futur plausible i, per què no, emocionant.

En conseqüència, la Biennal ha revisat àmbit i formats, fórmules, conceptes i objectius de la disciplina, mentre es contempla a si mateixa críticament com a plataforma viva del Paisatgisme i talaia dels moviments en el Paisatgisme internacional.

Premi de Paisatge Rosa Barba
Sota aquest lema, la Biennal proposa en aquesta 8a edició apropar-se a noves realitats paisatgístiques del món mitjançant la internacionalització del seu Premi de Paisatge Rosa Barba, patrocinat per Banc Sabadell.

Al Premi s’hi ha presentat projectes de paisatge i planejament creats arreu del món entre 2009 i 2014. Durant la celebració del simposi es farà saber el nom del guanyador, amb un premi de 15.000 €.

Els projectes seleccionats pel jurat internacional seran publicats en el catàleg de la 8a Biennal i mostrats en l’exposició del Premi Rosa Barba, patrocinat per Banc Sabadell.

Més informació.
25/09/2014
Tornar